EcoFlow задешево: де українцям вигідніше купувати зарядні станції для дому

Українець Петро Терентьєв купив зарядну станцію EcoFlow RIVER 2 Pro на Amazon, вона обійшлася в 2 рази дешевше. Видання “20 хвилин” оцінило його досвід і з’ясувало, де ж найвигідніше замовляти такі джерела енергії.

Петро Терентьєв пише Facebook, що витратив на пристрій 16,5 тис. грн, тоді як аналогічна модель в Україні коштує від 32 700 грн. Петро розповів, що після оформлення замовлення станція надійшла на склад, а потім він обрав доставку морським шляхом, бо так безпечніше. Через місяць він отримає посилку. Він також зазначив, що замовити апарат можна і на Amazon у Німеччині, Італії, Польщі, Нідерландів, Франції, Британії, однак не факт, що ціна буде такою самою.

Скільки коштує зарядна станція та її доставка зі США

На Amazon у США зарядна станція EcoFlow Delta 2 на 1 кВт коштує 549 доларів (це акційна ціна), до того ж доставка на 27 — 28 серпня здійснюється безплатно, як вказав продавець.

Скориставшись послугами Meest Shopping, можна оформити доставку зі США в Україну. Так, доставка EcoFlow Delta 2 морським шляхом обійдеться 36,5 долара. Якщо закон, що звільняє від мит і ПДВ ввезення обладнання для енергетики, набуде чинності, то більше ні за що платити не доведеться.

У підсумку, купівля і доставка зарядної станції EcoFlow Delta 2 зі США обійдеться в 585,5 долара(24,2 тис. грн).

На порталі Hotline зазначено, що середня вартість зарядного пристрою моделі EcoFlow Delta 2 на 1 кВт в Україні становить 55,8 тис. грн.

Скільки коштує зарядна станція та її доставка з ЄС

На сайті Amazon у Німеччині EcoFlow Delta 2 на 1 кВт продавалася за 999 євро (44,9 тис. грн). Вартість доставки за допомогою сервісу NP Shopping, з урахуванням мита і ПДВ, склала 328 євро (14,7 тис. грн). У результаті, купувати таку станцію в Німеччині не вигідно, оскільки в Україні вона коштує в середньому 55,8 тис. грн, а з доставкою з Німеччини — 59,6 тис. грн.

Якщо замовляти станцію EcoFlow Delta 2 у Чехії на офіційному сайті виробника, доведеться заплатити 24,9 тис. чеських крон (44 тис. грн). Доставка через Meest Shopping обійдеться в 36,2 євро (1,6 тис. грн). Зарядна станція з Чехії сумарно потягне на 45,6 тис. грн. У Польщі за EcoFlow Delta 2 просять 5,8 тис. злотих (53,1 тис. грн) — не надто велика економія виходить.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

24 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

36 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

38 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago