В Україні різко зросла кількість банкрутів серед громадян: названі причини

Як повідомляє Опендатабот, за даними Верховного суду України наразі відкрита 651 справа про банкрутство людей. Це більше, аніж за весь минулий рік: тоді розглядалось 575 таких справ.

Справ побільшало майже вдвічі за останні 4 місяці цього року. Найчастіше просять визнати себе неплатоспроможними люди віком від 25 до 45 років – це 64,1% банкрутів. Ще 28,7% припадає на осіб старше 45 років. 51% банкрутів – жінки, ще 48% припадає на чоловіків.

Найбільше банкрутів у столиці: 95 справ або ж 15% від загальної кількості. Наслідує Київщина: 58 або 9%. Замикає топ Дніпропетровщина із 53 справами – це 8% від загальної кількості. 

Адвокат, арбітражний керуючий, фахівець з питань банкрутства Денис Лихопьок вважає, що нинішня динаміка, скоріш за все, є “відкладеним попитом”, аніж стрімким зростанням, обумовленим якимось одним фактором.

“Варто розуміти, що на початку повномасштабної війни людям було не до того, аби розбиратися із боргами – в пріоритеті опинились питання виживання. Водночас понад рік діяв мораторій на стягнення більшої частини боргів у виконавчих провадженнях. Вже після того, як цей мораторій було скасовано, приватні та державні виконавці нагадали боржникам про їх зобовʼязання. Це й могло стати тією рушійною силою, яка спонукала людей шукати рішення у погашенні боргів через процедуру неплатоспроможності”, – пояснює експерт.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Невідомий з ножем спробував прорватися до Орбана, коли той виступав

23 жовтня в Угорщині відзначають початок антирадянських повстань. Під час урочистостей життя Віктора Орбана опинилося…

8 хв. ago

Принц Джордж – майбутній король: які правила йому не можна порушувати

11-річний принц Джордж Уельський – старший син принцеси Кейт та принца Вільяма Уельських. Він посідає…

17 хв. ago

Суд арештував елітне житло генерала СБУ Вітюка

Вищий антикорупційний суд у травні арештував квартиру, яка належить дружині бригадного генерала та ексначальника Департаменту…

25 хв. ago

ПриватБанк запровадив новий спосіб зняти готівку за кордоном

ПриватБанк запровадив можливість зняти з картки гроші на касі в торговій мережі за кордоном. Знімати…

36 хв. ago

Смажені пиріжки із зеленою цибулею та яйцем: готуються на сковороді 15 хвилин

Якщо ви хочете приготувати смачні пиріжки, але не хочете робити дріжджове тісто, можна  приготувати просте на…

45 хв. ago

Київський міський ТЦК за 5 млн грн. відремонтує власну їдальню

Київський міський центр комплектування та соціальної підтримки замовив капітальний ремонт їдальні свого збірного пункту. З…

53 хв. ago