В Україні порахували, скільки ще чоловіків можуть мобілізувати

В Україні мобілізації підлягають громадяни віком від 25 до 60 років. Мобілізаційний ресурс держави оцінюється в 3-5 мільйонів осіб.

Про це повідомила старша наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко в ефірі “КИЇВ24”. Йдеться про чоловіків, які підлягають призову на підконтрольних територіях України.

Як зазначила Ткаченко, нещодавно затверджена Стратегія демографічного розвитку України містить оцінку чисельності населення, згідно з якою на підконтрольній території проживає понад 31 мільйон осіб. Водночас щодо мобілізаційного ресурсу надаються виключно орієнтовні дані.

Нагадуємо, що днями по всій Україні пройшли рейди ТЦК. Зокрема у Києві, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Вінниці та інших містах. У столиці працівники ТЦК з’явилися біля Палацу спорту після завершення концерту гурту “Океан Ельзи”.

Також працівники ТЦК завітали на концерт стендап-коміка Антона Тимошенка у Черкасах, під Києвом навідалися у заміський комплекс “Sobi Club”, у Львові увірвались на весілля у готелі “Соната”. У Броварах рейдова група перевіряла документи у військовозобов’язаних чоловіків після концерту гурту “100лиця”.

Варто зазначити, що такі перевірки ТЦК є законними. Як розповіла адвокаткаОксана Доготер, співробітники територіальних центрів комплектування мають право перевіряти документи та вручати повістки у будь-де.

Однак, такі дії повинні відбуватися відповідно до встановлених норм. Зокрема, представники військкомату повинні мати відповідний дозвіл уповноваженого органу на проведення перевірок і вручення повісток.

Романчук Микола

Recent Posts

Добровольці не зможуть виграти війну: військовий пояснив, чому без мобілізації не обійтися

Наразі ТЦК в Україні змушені проводити мобілізацію через рейди та "бусифікацію", однак в майбутньому можливі…

9 хв. ago

У біді не лишили: За “слугу” Кормишкіну, яка незаконно розбагатіла, поручилися топ-чиновники

Суд відпустив на особисті поруки народного депутата, якого звинуватили у незаконному збагаченні. Очевидно, йдеться про…

18 хв. ago

Вперше за багато років. В Угорщині опозиція різко випередила в опитуваннях партію Орбана Фідес

Опозиційна партія Угорщини Тиса обігнала партію влади Фідес прем'єр-міністра країни Віктора Орбана серед виборців, які вже вирішили…

24 хв. ago

Офіс генпрокурора назвав дві області, де мешкає найбільше прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено…

35 хв. ago

Секретний інгредієнт страви “номер 40”: як ресторан готував піцу із кокаїном

Німецька поліція зробила неймовірне відкриття під час рейду до піцерії в місті Дюссельдорф з позицією…

44 хв. ago

Капітана Гладкого остаточно усунуто з посади начальника штабу Сил безпілотних систем

Капітан першого рангу Роман Гладкий, якого було призначено цього літа начальником штабу командування Сил безпілотних…

59 хв. ago