Пенсії виплачуватимуть по-новому: можуть зрости в рази

Уряд України затвердив новий підхід до розрахунку пенсійних виплат, запровадивши другий обов’язковий рівень у пенсійній системі. Це означає, що українці зрештою отримуватимуть два види пенсій.

За словами Оксани Жолнович, як повідомляє «napensii», міністра соціальної політики України, яка обговорювала зміни у телемарафоні «Єдині новини», громадяни продовжать отримувати існуючу солідарну пенсію, яку виплачує держава.

Крім того, буде введено накопичувальну пенсію, що фінансується за рахунок автоматичних відрахувань із заробітної плати протягом усього трудового життя людини. Загальна сума пенсії залежатиме від того, скільки було внесено до фонду з часом.

Спочатку всі внески в рамках нової накопичувальної системи надсилатимуться до державного фонду.

Однак, як тільки система стане стабільною та приватним фондам буде дозволено працювати, громадяни матимуть свободу вибору фонду для своїх внесків. Цей перехід відбудеться після закінчення війни, що триває.

Метою впровадження цієї дворівневої пенсійної системи є збільшення пенсійних виплат, приведення їх у відповідність до європейських стандартів, де пенсіонери зазвичай отримують близько 40% від свого попереднього заробітку як пенсію.

Ця реформа спрямована на підвищення фінансової безпеки пенсіонерів в Україні та усунення поточних недоліків у розмірах пенсій.

Романчук Микола

Recent Posts

КНДР ізолювала сім’ї солдатів, яких відправили воювати проти України – Reuters

У Північній Кореї ізолювали сім’ї військовослужбовців, яких КДНР відправила у Росію для участі у війні…

8 хв. ago

Молодь не витримує: понад 64% банкрутів – до 45 років

В Україні стрімко зросла кількість справ про банкрутство фізичних осіб. За даними Верховного суду, наразі…

16 хв. ago

Заробляла на ухилянтах: на Рівненщині повідомили про підозру посадовиці МСЕК

У Рівненській області повідомили про підозру посадовиці медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка заробляла на ухилянтах. Вона…

25 хв. ago

Оце видав: Орбан звинуватив Євросоюз у спробі державного перевороту в Угорщині

Проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав чергову порцію маячні щодо Європейського Союзу. Він заявив, що керівництво ЄС…

34 хв. ago

Сім країн-членів НАТО проти вступу України до альянсу – Politico

Кілька країн-членів НАТО виступають проти того, щоб запросити Україну до альянсу, про це повідомляє Politico з посиланням…

42 хв. ago

Тепер почнеться: Кабмін дав команду перевірити всіх через броню

Кабінет Міністрів України вніс важливі зміни до процедури визначення підприємств, установ та організацій, які мають…

49 хв. ago