Нові правила проходження ВЛК? Що підготували ТЦК

Під час проходження ВЛК медичний персонал суворо дотримується певних норм, оскільки за перебігом процедури часто спостерігають юристи. Такий нагляд підвищує безпеку військовослужбовців, гарантуючи прозорість та справедливість медичного огляду.

Юрій Легкодух, начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, наголосив на цьому в недавньому інтерв’ю у програмі «Трави про Луцьк» на телеканалі «Конкурент». Він зазначив, що присутність юристів під час проходження комісії значно знижує ймовірність маніпуляцій чи упереджених оцінок з боку лікарів, забезпечуючи тим самим чесність огляду.

Такий підхід покликаний запобігати конфліктам та захищати права осіб, які проходять комісію.

ТЦК

Легкодух пояснив, що практично кожен призовник приходить із юридичним представником, вважаючи, що йому потрібна підтримка протягом усього процесу огляду.

Він наголосив, що лікарі навряд чи ризикуватимуть своєю репутацією, роблячи сумнівні заяви, оскільки всі огляди документуються та реєструються.

Крім того, Легкодух зазначив, що затримки з проведенням обстежень помітні, заявивши, що фальсифікувати діагнози здоровим людям, які не мають проблем зі здоров’ям, є недоцільним.

Романчук Микола

Recent Posts

Дрони не замінять ракети та артилерію: що може суттєво змінити ситуацію на фронті

Україна розробляє масштабну програму виготовлення дронів. Вони показали свою ефективність, однак поки не зможуть повноцінно…

7 хв. ago

Переселенці повертаються на окуповані території. Лідерка «слуг» назвала причину

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк прокоментувала заяву омбудсмена Дмитра Лубінця, у якій він заявив, що переселенці через соціально-економічні труднощі повертаються…

25 хв. ago

ЄС затвердив кредит Україні на 35 мільярдів: погашати буде Росія

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила пакет фінансової допомоги Україні у формі позики 35 млрд євро. Про…

33 хв. ago

В Україні стався землетрус: деталі (карта)

У середу, 23 жовтня, ввечері на території Чернівецької області зафіксували землетрус магнітудою 3.1. Про це йдеться у повідомленні Головного центру…

41 хв. ago

National Geographic визначив 25 головних must visit у 2025 році: рейтинг очолив вулкан

Практично одночасно з Lonely Planet, який назвав 30 місць, які варто відвідати 2025 року, свій топ…

42 хв. ago

Улюблена сумка Кейт Міддлтон та королеви Камілли: як вона виглядає

До королівських осіб завжди прикуто багато уваги. На їхні світські виходи звертають увагу не лише…

51 хв. ago