На Закарпатті намагались мобілізувати священників УПЦ МП, парафіяни влаштували бунт під ТЦК

У селі Іза Хустського району, що на Закарпатті, працівники військкомату вирішили мобілізувати до лав ЗСУ священнослужителів УПЦ МП. Їх забрали під час літургії та доправили до місцевого ТЦК. Парафіяни спробували чинити опір, але їм це не вдалось.

Проте вони не збирались здаватись і відправились під стіни ТЦК, пише журналіст Віталій Глагола. Прихильники московського патріархату влаштували мітинг, під час якого читали молитви та вимагали відпустити своїх попів. Простояли так вони не годину чи дві, а до самісінького вечора. Коли зрозуміли, що їх не чують влаштували ще одну акцію.

“Сьогодні було доставлено до військкомату священнослужителів однієї з церков УПЦ МП в Хустському районі. Прихожани прийшли під стіни Хустського РТЦК та СП, поставали на коліна і почали співати молитви, а в кінці скандувати священнику”, – написав Глагола.

Парафіяни перекрили дорогу і цей крок став вирішальним. Співробітники ТЦК все ж відпустили священників, провівши перевірку їх військово-облікових документів і видавши повістки на іншу дату. За словами Глаголи, московські попи пройшли ВЛК і можуть бути мобілізовані. Один з них попередньо погодився служити капеланом.

Протести через дії ТЦК

У Ковелі на Волині місцеві мешканці вийшли на масові протести. Причиною стали дії співробітників місцевого територіального центра комплектування та соціальної підтримки. Вони затримали кількох молодих людей на блокпосту. В них відібрали телефони, документи, ключі від авто та доправили насильно до ТЦК. Проте після масових заворушень представникам відомства довелося відпустити хлопців.

Цікавого, що згодом у Волинському ТЦК та СП заявили, що мітинг спровокували російські спецслужби, щоб дискредитувати чинну владу. І наголосили, що дії учасників та підбурювачів мітингу у Ковелі матимуть відповідні правові наслідки.

Мешканці села Ворохта на Івано-Франківщині також виходили на протести та перекривали дорогу. Начебто, через дії воєнккомів до їх села не їдуть туристи. Призводить це до втрати доходів та занепаду селища. Соціологи вважають, що нинішня ситуація з мобілізацією та діями ТЦК  створює негативні настрої в суспільстві – і це дійсно може призвести до масових протестів.

Романчук Микола

Recent Posts

“Бусифікація” в Україні: начальник Одеського ТЦК виступив з заявою

Випадків "бусифікації" українців стало менше, а працівники ТЦК діють у межах своїх обов’язків та повноважень,…

52 секунди ago

Україна отримає три пускові установки Patriot від Нідерландів

Нідерланди планують поставити “дуже скоро” пускові установки для системи Patriot в Україну. Всього мають передати три…

36 хв. ago

Як часто можна їсти сосиски та які купувати, щоб не нашкодити здоров’ю

Як часто можна їсти сосиски без ризику для здоров’я? З чого роблять цей продукт? Як вибрати хороші…

38 хв. ago

Південь Африки завалило снігом: кучугури до 2 метрів (фото)

До Африки прийшла справжня зима, там зафіксовано сильний снігопад. Місцями кучугури досягали до двох метрів.…

41 хв. ago

Учені виявили ознаки води по всій поверхні Місяця

Згідно з новим аналізом мінералогічних карт, вода і гідроксил - ще одна молекула, що складається…

58 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерти озвучили головні причини

Ціни на хліб зростатимуть. Це може статися через здорожчання вартості виробництва.  Неврожай може стати основною…

60 хв. ago