Одеська чиновниця зробила вибір на користь чоловіка-ухилянта: діти залишилися без матері

На Одещині спалахує скандал навколо Білгород-Дністровського суду, який підозрюють у масовому розірванні шлюбів, залишаючи дітей з одним із батьків.

Одна з таких історій стосується начальниці відділу молоді та спорту Марії Головченко, яка програла суд своєму чоловікові Геннадію. Він домігся того, щоб їхні діти залишилися з ним, що є досить незвичайним, адже в більшості випадків суди підтримують матерів.

Суддя Валентин Заверюха підтримав батька, звинувативши Марію в тому, що вона нібито не виконує своїх батьківських обов’язків і залишила дітей під опікою чоловіка.

Марія Головченко / фото: Думська

Незважаючи на рішення суду, яке винесли 23 січня 2023 року, Марія, судячи з її публікацій у соцмережах, не виглядає скривдженою чи покинутою – 9 липня того ж року вона привітала Геннадія з днем ​​народження та назвала його “найкращою людиною у своєму житті”.

Публікація Марії у Facebook / фото: Думська

Ці дивні справи привернули увагу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), яке вже заарештувало одного із суддів Олександра Боярського за отримання хабара.

НАБУ встановило, що за 2022-2023 роки було винесено понад 1000 подібних рішень. Схема проста: чоловіки розлучаються, їдуть із дітьми за кордон, а потім сім’я знову возз’єднується. Жінки іноді заздалегідь створюють образ “жертви” у соцмережах, кажучи, як їхній “жахливий” чоловік відбирає дитину.

Документи підроблялися, а судді втручалися в автоматизовану систему розподілу справ, аби зручні випадки потрапляли до “потрібних” суддів. З’ясувалося, що такі “послуги” коштували від 1500 до 3500 доларів.

Ухилянти на кордоні, фото: СБУ

Незважаючи на розслідування, суд продовжує ухвалювати дивні рішення, особливо суддя Сергій Савицький. Він і після арешту колеги продовжує розводити чоловіків із дітьми, залишаючи дітей батькам, що дає право на відстрочку від мобілізації.

Юристи попереджають: такі схеми можуть спричинити великі проблеми. Якщо одинокий батько несподівано помре, діти, які опинилися за кордоном, можуть бути усиновлені іншими людьми, особливо якщо мати позбавлена ​​батьківських прав. Отже, участь у таких схемах — це гра з вогнем, особливо коли йдеться про дітей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

18 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

30 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

42 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

49 хв. ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago

У якому районі столиці найдешевші квартири: аналіз ціни

У Києві на вторинному ринку можна придбати квартиру без ремонту в середньому за $36 100$.…

1 годину ago