Борги українців за комуналку стрімко зростають: не рятують навіть субсидії

Борги українців за житлово-комунальні послуги стрімко зростають. Людям нічим оплачувати рахунки й ситуацію не рятують навіть субсидії. Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі “Українського Радіо“.

За підрахунками Олега Попенка, загальна заборгованість українців за комунальні послуги становила понад 200 мільярдів гривень. Це значна сума, яка впливає як на якість послуг, так і на підготовку до чергового опалювального сезону.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Експерт зазначив, що зростання тарифів на одну послугу призводить до зростання боргів за інші. Наприклад, після подорожчання електроенергії українці стали платити більше, насамперед за світло, адже його найпростіше відключити. Водночас тепло та гаряча вода часто ігноруються й заборгованість зростає.

Субсидія не вирішує проблем

На думку Олега Попенка, та субсидія, яку пропонує держава – неефективна. Більшості людей, особливо пенсіонерам, доводиться обирати між виживанням та оплатою комунальних рахунків.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Уявімо середнього пенсіонера, який отримує 4 тисячі гривень. Хай йому будуть нараховувати субсидію на 1,5-2 тисячі гривень. Чи може людина прожити за 4 тисячі в Харкові, Дніпрі, Павлограді, Херсоні? Звісно, що ні. Реальна субсидія не врятує людей“, – каже експерт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

36 секунд ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

10 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

22 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

32 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

45 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago