7 речей, які варто купити для довгострокового щастя

Хоча всі чули, що багатство не дорівнює щастю, останні дослідження в галузі психології та поведінкової економіки малюють більш тонку картину. Те, як ми витрачаємо гроші, може істотно вплинути на наше довгострокове щастя і благополуччя.

Видання New trader u назвало сім категорій покупок, на які варто витратити свої гроші, якщо ви прагнете довгострокового щастя.

Досвід

Покупки, пов’язані з досвідом, пропонують унікальне поєднання передчуття, спогадів і, найчастіше, соціальних зв’язків. Такі покупки повністю відповідають принципу, згідно з яким враження забезпечують більш тривале щастя, ніж матеріальні блага.

Послуги, що заощаджують час

Інвестиції в послуги, які звільняють ваш час, як-от прибирання будинку, доставка їжі або віртуальні помічники, можуть значно знизити стрес і дати вам змогу зосередитися на заняттях, які вам дійсно подобаються. Це відповідає принципу достатку часу та його позитивного впливу на благополуччя. Передаючи на аутсорсинг виснажливі або трудомісткі завдання, ви викуповуєте час, який можете витратити на те, що приносить радість.

Товари для здоров’я і гарного самопочуття

Товари, що сприяють гарному самопочуттю, як-от якісні тренажери, ергономічні меблі або додатки для медитації, можуть значно підвищити загальну якість вашого життя. Аналогічним чином, інструменти, що підтримують психічне здоров’я, допоможуть впоратися зі стресом і підвищити емоційну стійкість.

Освіта та розвиток навичок

Інвестиції в освіту – через формальні курси, книжки або онлайн-платформи для навчання – можуть призвести до підвищення впевненості в собі, кар’єрного зростання і ширшого розуміння світу. Ця категорія покупок відповідає принципам купівлі на основі досвіду та відстроченого задоволення. Процес навчання може бути приємним, а набуті навички або знання можуть принести довгострокові особисті та професійні вигоди.

Інвестиції в якісні стосунки

Хоча стосунки не можна купити, ми можемо інвестувати в заходи і предмети, які зміцнюють наші зв’язки з іншими людьми. Це може бути планування спільних заходів, як-от сімейний відпочинок або регулярні побачення, або купівля продуманих подарунків, які демонструють турботу і розуміння. Витрати на заходи, спрямовані на зміцнення стосунків, дають змогу використовувати силу соціальних зв’язків і їхню найважливішу роль у нашому щасті.

Благодійні пожертви

Благодійність приносить користь одержувачам і може значно підвищити рівень щастя дарувальника. Благодійні пожертви, чи то в грошовій формі, чи то у вигляді товарів і послуг, дають відчуття мети і зв’язку із суспільством загалом. Цей вид витрат є прикладом принципу просоціальних витрат. Підтримуючи небайдужі нам справи, ми узгоджуємо свої дії з нашими цінностями, що може призвести до глибокого почуття задоволення. Крім того, благодійність часто об’єднує з однодумцями, зміцнюючи соціальні зв’язки.

Покупки з відстрочкою задоволення

Предмети або враження, які потребують планування та очікування, як-от відпустка мрії або довгоочікувана техніка, можуть забезпечити тривалий період хвилювання та щастя. Ця категорія використовує психологічні переваги передчуття. Процес планування може бути приємним, а тривалий час очікування дає змогу замислитися над тим, чи справді покупка відповідає нашим цінностям і довгостроковим цілям щастя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

2 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

2 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

2 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

2 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

3 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

3 години ago