Журналіст Бутусов обіцяв піти в армію, але оформив відстрочку, – ЗМІ

Активіст Юрій Бутусов оформив відстрочку від військової служби не за станом здоров’я, а як батько трьох дітей. Журналіст зазначив у ТЦК підставою для відстрочки від мобілізації наявність трьох доньок, пише «Закон і бізнес».

Хоча раніше Юрій Бутусов, який «позиціонує себе героєм війни, ухилявся від служби під приводом проблеми з очима і тим, що його побив «Беркут» 1.12.2013».

У відповідь на закид колишньої помічниці міністра оборони та радниці начальника Генштабу Тетяни Ричкової, що Бутусова не видно серед захисників України, журналіст ще у 2015 році написав: «Всі мої друзі та моя сім’я знають, що я справді збираюся вступити на службу. І не у Києві, а до підрозділу, який буде на передовій. Я вже давно про це оголосив».

Тоді він повідомив, що готовий лягти на складну операцію, щоб піти в армію. Проте досі журналіст так і не оформився на службу, а під різними приводами ухиляється від виконання військового обов’язку.

При цьому Бутусов відомий тим, що іноді відвідує прифронтові регіони, створюючи відчуття причетності до армії, фотографується у військовій формі та публікує десятки матеріалів, у яких критикує військове керівництво за неправильне управління ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

6 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

15 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

27 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

37 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

50 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago