Журналіст Бутусов обіцяв піти в армію, але оформив відстрочку, – ЗМІ

Активіст Юрій Бутусов оформив відстрочку від військової служби не за станом здоров’я, а як батько трьох дітей. Журналіст зазначив у ТЦК підставою для відстрочки від мобілізації наявність трьох доньок, пише «Закон і бізнес».

Хоча раніше Юрій Бутусов, який «позиціонує себе героєм війни, ухилявся від служби під приводом проблеми з очима і тим, що його побив «Беркут» 1.12.2013».

У відповідь на закид колишньої помічниці міністра оборони та радниці начальника Генштабу Тетяни Ричкової, що Бутусова не видно серед захисників України, журналіст ще у 2015 році написав: «Всі мої друзі та моя сім’я знають, що я справді збираюся вступити на службу. І не у Києві, а до підрозділу, який буде на передовій. Я вже давно про це оголосив».

Тоді він повідомив, що готовий лягти на складну операцію, щоб піти в армію. Проте досі журналіст так і не оформився на службу, а під різними приводами ухиляється від виконання військового обов’язку.

При цьому Бутусов відомий тим, що іноді відвідує прифронтові регіони, створюючи відчуття причетності до армії, фотографується у військовій формі та публікує десятки матеріалів, у яких критикує військове керівництво за неправильне управління ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago