Майже 5 млн пенсіонерів в Україні отримують менше ніж 4 тис. грн, — Опендатабот

На початок липня в Україні зареєстровано понад 10,2 млн пенсіонерів, згідно з даними Пенсійного фонду. Цього року середня пенсія збільшилася на 8% і становить 5816 грн. Про це повідомили на сайті Опендатабот.

У Києві продовжують отримувати найвищу середню пенсію — 7940 грн, тоді як у Тернопільській області вона найнижча і становить 4436 грн.

Наразі майже 4,5 мільйона пенсіонерів отримують пенсії менше ніж 4 тисячі гривень, водночас більше ніж половина з них отримують менше ніж 3 тисячі гривень. Однак за перше півріччя 2024 року частка пенсіонерів із пенсіями нижче 4 тисяч гривень зменшилася з 51% до 43,5%. Наразі 1,2 мільйона громадян отримують пенсії понад 10 тисяч гривень.

Цього року середня пенсія в країні збільшилася завдяки індексаціям, проведеним у березні, і становить 5816 гривень. Це на 8% більше, як порівняти з минулим роком.

Зазначається, що найвища середня пенсія — у Києві, 7940,27 гривні, що на 36,5% більше за середню в країні. Найменшу середню пенсію отримують пенсіонери Тернопільської області: 4436,41 гривні — це на 24% менше за середню в Україні.

У восьми регіонах України (Дніпропетровщина, Донеччина, Житомирщина, Київ, Рівненщина, Луганщина, Запорізька та Київська області) середня пенсія — вища за середню в країні. У ще одній області — Харківській — виплати тримаються на рівні середніх.

Приблизно 4,5 млн пенсіонерів в Україні отримують менше чотирьох тисяч гривень
Ольга Степанова

Recent Posts

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

2 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

27 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

38 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

51 хв. ago

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

1 годину ago