Якщо ТЦК вас викрали та б’ють: куди звертатись зі скаргами

Військовозобов’язані чоловіки повинні носити при собі військово-обліковий документ та показувати його на вимогу співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СК). Проте якщо останній порушує ваші права та здійснює протиправні дії, варто подати скаргу.

Щоб унеможливити зловживання в ТЦК та СП і побудувати якісну систему зворотного зв’язку, запустили спеціальні контактні номери телефонів. Зателефонувавши за номером, який визначений для вашого регіону, можна залишити скаргу. Ці номери опублікувала пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ).

Куди скаржитись на ТЦК

“Ми прагнемо побудувати якісну систему зворотного звʼязку та оперативно реагування на будь-які проблеми та зловживання в ТЦК та СП. Для цього в кожному ОТЦК та СП визначені контактні номери телефонів”, — йдеться у повідомленні.

У Сухопутних військах зазначили, що усі номери оновили за єдиним стандартом. Вони починаються на (066)-033. Винятком є номери телефонів Полтавського та Сумського ОТЦК та СП — (066)-032. Пресслужба також вказала час роботи кожного центру.

“Відтак просимо усіх, хто стикається з протиправними діями військовослужбовців ТЦК та СП, має питання щодо мобілізації та військового обліку у своєму регіоні, звертатися [за номерами — ред.]”, — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, є ще гаряча лінія Командування Сухопутних військ ЗСУ. Номер — 0 800 301 937.

Зазначимо, що на зловживання співробітниками ТЦК звернули увагу в Раді. Це пов’язано зі скандалами та резонансними затриманнями громадян. Депутати хочуть обмежити повноваження ТЦК.

Наразі це лише ініціатива. Про неї почали активно говорити у середині червня 2024 року. Проте досі ніяких конкретних пропозицій озвучено не було.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

4 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

17 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

24 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

36 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

45 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

57 хв. ago