В Україні закінчилися гроші на важливі виплати громадянам

Українцям припинили виплати за важливою програмою єВідновлення. Громадяни, які оформили заявки і мають відповідні сертифікати, не можуть отримати кошти за цими сертифікатами. Через це у них зриваються попередні домовленості із продавцями житла.

Що сталося, і чому людям перестали виплачувати гроші за цією програмою, розповіла народна депутатка Ольга Смаглюк-Василевська.

За словами народної обраниці, зайнятися цим питанням її змусив запит сім’ї із Бучі, яка не змогла отримати гроші за своїм сертифікатом. Люди скаржаться, що знайшли собі прийнятне житло, яке можна було би придбати за ці кошти, і вже навіть встигли дати власнику завдаток. Та, як з’ясувалось, коштів на їхньому сертифікаті немає.

Як пояснили депутатці у Мінінфраструктури, на спеціальному небюджетному рахунку, з якого виділялись гроші на фінансування цієї програми, закінчились кошти. Наразі їх немає, і невідомо, коли вони будуть.

“Наразі на небюджетному рахунку Мінінфраструктури відсутні кошти для фінансування придбання житла з використанням житлового сертифіката”, – відповіли депутатці.

Крім того, у профільному міністерстві повідомили, що Україна уклала Рамкову кредитну угоду із Банком розвитку Ради Європи з метою залучення коштів для фінансування цієї програми. Але поки що на відкритий рахунок Мінінфраструктури кошти не надходили, і коли вони надійдуть невідомо.

Отже зараз виплати українцям за сертифікатами єВідновлення припинені. Їх відновлять тоді, коли будуть гроші. Окремо слід знати, що в бюджеті на це гроші не передбачені, вони мають надходити і розподілятися окремо.

Максимальні суми компенсації, які українці можуть отримати у межах програми єВідновлення, становлять 350 тисяч гривень за квартиру і 500 тисяч гривень за будинок.  

Ольга Степанова

Recent Posts

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

24 секунди ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

4 хв. ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

9 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

13 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

26 хв. ago

Чоловіки з 16 липня отримуватимуть повістки поштою, – роз’яснення від Міноборони

Уряд вніс зміни до відправлення повісток поштою. З 16 липня, після закінчення 60-денного строку, передбаченого…

34 хв. ago