У олігарха Ахметова кажуть, що взимку українцям будуть давати світло лише 4 години на добу

У ДТЕК назвали найгірший сценарій з електроенергією, який може бути взимку. Так, у випадку, якщо російські удари по об’єктах енергосистеми триватимуть, то українцям доведеться бути без світла понад 20 годин на добу. Тобто користуватись електрикою вони зможуть менше ніж 4 годин вдень.

Про це заявив директор ДТЕК Сахарук, пише видання CNN. За його словами, на те, щоб відновити енергосистему країни до опалювального сезону лишилось всього 120 діб. Але об’єми руйнувань дуже великі й роботи багато.

“Якщо ми не відновимо існуючі пошкоджені станції, якщо ми не покращимо пропускну спроможність міжсистемних ліній електропередач, якщо ми не збудуємо ці розподілені генератори, хоча б у деяких місцях… то люди матимуть електроенергію менше ніж чотири години на добу”, – сказав Сахарчук.

Він додав, що Україна намагається вирішити цю проблему у різний спосіб. Фахівці навіть для прискорення відновлення пошкоджених об’єктів використовують деталі з виведених з експлуатації електростанцій у Європі. Що стосується чиновників, то вони намагаються забезпечити якнайбільше генераторів для підтримки критично важливої ​​інфраструктури країни і працюють з європейськими партнерами над збільшенням імпорту електроенергії.

Потреби енергетики України

Як раніше заявляв голова правління ПрАТ “Укренерго” Володимир Кудрицький, підготовка енергетики України до зими може скласти понад 1,5 млрд доларів. Для повноцінного відновлення енергосистеми знадобляться десятки мільярдів доларів для відновлення електростанцій та високовольтної інфраструктури “Укренерго”.

За його словами, у найближчі місяці графіки будуть присутні, особливо у вечірній час, коли надмірне споживання електроенергії. Україна за останні місяці, на жаль, втратила майже половину генерувальних потужностей. Саме це і призвело до досить суворих планових відключень світла.

У Міненерго заявили, що наразі в Україні вдалося відновити частину обладнання, яке є критичною. Окрім цього йде підготовка обладнання та об’єктів генерації до осінньо-зимового періоду. Тому є сподівання на те, настільки суворі графіки, як було заявлено у ДТЕК, запроваджувати не будуть. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Українці по вуха у боргах: спливли просто космічні цифри – рахунок на мільярди

Українці влазять у борги, підписуючись на мікрокредити. Суми цих боргів зросли до космічних меж лише…

2 хв. ago

Буквально випарували проблему: вчені розробили новий спосіб переробки пластику

Такі пластмаси, як поліпропілен і поліетилен, є серйозною проблемою для довкілля, оскільки їхнє розкладання займає…

6 хв. ago

Плани змінилися: жінка виграла 500 тисяч доларів, скасувавши свою відпустку

Трейсі Вербовскі з Каукауліна (штат Мічиган, США) розповіла, що несподівана зміна планів на вихідні призвела…

8 хв. ago

У Самарській області РФ підірвали залізничний міст

У Самарській області Росії стався вибух на залізничній колії. Як наслідок, є руйнування — рух поїздів зупинено.…

14 хв. ago

Навіщо в СРСР клеїли газети під шпалери: унікальний ретро-лайфхак

Ті, хто хоч раз міняв радянські шпалери на більш сучасні, знає: під ними можна виявити…

30 хв. ago

Відключення світла 29 вересня: чи будуть застосовуватися обмеження

Завтра, 29 вересня, заходи обмеження споживання не прогнозується. Світло буде. Про це повідомляє “Укренерго”. Водночас людей знову…

39 хв. ago