МВС формує сотні нових бригад для “полювання” на українців разом з ТЦК

У разі, коли поліція та представники ТЦК виконують спільні патрулі та завдання, то вони можуть разом вручати повістки військовозобов’язаним. Для забезпечення виконання закону про мобілізацію та врегулювання можливих конфліктів, МВС планує виділити 513 патрулів поліції, які будуть супроводжувати групи ТЦК.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Керманич МВС наголосив, що патруль не завжди буде супроводжувати співробітників ТЦК, а лише “за їхнім бажанням і по можливості”.

“Ми ж не можемо стільки [для всіх груп ТЦК] патрулів організувати. У нас ще є реагування на злочини, на повідомлення по території держави. Тобто ми виділяємо кожного дня кількасот патрулів по території нашої держави для того, щоб працювати зі співробітниками ТЦК.”, – заявив Клименко.

За його словами, наразі кількість таких патрулів досягла позначки у 513 – максимум, який може забезпечити відомство.

Також Міністр МВС розповів, що під час супроводу співробітників ТЦК та контакту з громадянами України обов’язково все має фільмуватися на бодікамеру поліцейського. Він додав, що головна функція поліції в таких патрулях – арбітраж у разі конфлікту між працівниками ТЦК і громадянами.

“Наприклад, коли працівник ТЦК хоче прийти до громадянина додому і вручити йому повістку, то вони повідомляють про це поліцію. Поліцейські завжди поруч для того, щоби уникнути цих порушень порядку — як з однієї, так і з іншої сторони. Поліцейський виступає арбітром”, — пояснив він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

8 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

10 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

17 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

25 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

27 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

34 хв. ago