В Україні скасували трудові пенсії: на що можуть розраховувати пенсіонери

В Україні термін «трудові пенсії» було офіційно скасовано. Ця зміна відбулася після запровадження нової пенсійної системи, яка перевизначила, як пенсії класифікуються та адмініструються.

До 2004 року пенсійна система включала різні види трудових пенсій, такі як пенсії за віком, інвалідністю, з нагоди втрати годувальника та за вислугу років. Крім того, соціальні пенсії були доступні особам, які не відповідали критеріям трудових пенсій.

Однак із прийняттям Закону № 1058-IV 9 липня 2003 року, який набув чинності у 2004 році, пенсійна сфера зазнала суттєвих реформ. Цей закон упорядкував систему, що призвело до нової класифікації пенсій у рамках солідарної структури.

Пенсіонери

Попередні типи пенсій були замінені трьома основними категоріями: пенсії за старістю, за інвалідністю та з нагоди втрати годувальника. Цей зсув означає, що поточні пенсії значною мірою визначаються сплатою страхових внесків, що призводить до характеристики цих пенсій як страхових.

В результаті пенсіонери в Україні тепер одержують виплати на основі внесків до пенсійної системи, а не на основі колишніх класифікацій трудових пенсій. Розуміння цього переходу має вирішальне значення для пенсіонерів, щоби ефективно орієнтуватися у своїх пільгах.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва через скандал із нерухомістю

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо…

3 хв. ago

Обшуки у керівниці МСЕК на Миколаївщині: знайдено $450 тис. та російський паспорт сина

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону у ході розслідування корупційної…

6 хв. ago

У військовій частині в окупованому Луганську масово зникають чоловіки

У ворожій військовій частині, що базується в тимчасово окупованому Луганську, чоловіки масово зникають за декілька…

12 хв. ago

Синоптикиня назвала точні дати, коли в Україні буде найтепліше

Поточний тиждень в Україні буде теплим, а найближчі дні - найтеплішими у найближчій перспективі. Про це в…

28 хв. ago

Україну можуть прийняти в НАТО за “західнонімецьким” підходом, – FT

Президент України Володимир Зеленський продовжує шукати підтримки для свого плану перемоги. Водночас у західних столицях все…

38 хв. ago

Колишній президент Перу отримав 20 років ув’язнення за рекордний хабар

Колишнього президента Перу Алехандро Толедо засуджено до 20,5 років ув'язнення за отримання хабара у розмірі $35 млн.…

46 хв. ago