Стосується всіх, у кого газові котли: “Нафтогаз” зробив термінове попередження

Якщо ви власник газового котла, то у нас для вас є дві новини: погана та ще гірша. Погана – зима наближається. Ще гірша – ваш котел може виявитися не готовим до холодів, і тоді вам доведеться зустріти цей опалювальний сезон зі стінами, що промерзли, і температурою, що змагається з морозами Антарктики. “Нафтогаз” попереджає: якщо хочете залишитися в теплі, дійте вже зараз.

В офіційному зверненні газопостачальна компанія “Нафтогаз” закликала всіх власників газових котлів не чекати на перші морози, а терміново провести перевірку своїх приладів. І це не просто пораду отримати “галочку” у сервісній книжці. Йдеться про те, щоб уникнути непередбачуваних витрат та зберегти комфорт у своєму домі, коли температура знизиться до нуля (чи нижче).

“Регулярні перевірки можуть попередити серйозні несправності дорогого устаткування й допоможуть уникнути багатьох побутових неприємностей”, – наголошують в “Нафтогазі”. І справді, давайте чесно: хто захоче влаштовувати собі зимовий екстрим із крижаними трубами, коли можна просто перевірити котел? Виявляється, навіть така проста дія може мати значний ефект.

Три причини, чому перевірка котла – це не просто “добра порада”, а обов’язковий крок:

  1. Термін експлуатації подвоюється. Якщо робити щорічний техогляд, ваш котел буде служити вам як вірний друг. І це не жарт – перевірка дійсно допомагає подовжити його життя.
  2. Економія на газі. Чистий і доглянутий котел може працювати більш ефективно, а це – до 17% менше використання газу. У часи, коли кожен кубометр блакитного палива має значення, ця цифра звучить як справжня магія.
  3. Прилади термоконтролю – ваші нові друзі. Вони можуть знизити витрати газу на 15-35%. І це вже не жарти – цифри серйозні, а економія вагома.

Але є одна умова: довіряти таку перевірку “Нафтогаз” радить лише кваліфікованим фахівцям. Бо якщо ви спробуєте самостійно розібратися з технікою, то з імовірністю 50 на 50 у вас вийде або зекономити гроші, або… викликати аварійну службу.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Військовий запропонував впровадити “чергу на фронт”: як має змінитися служба у ЗСУ

Ігор Луценко, військовослужбовець і політик, запропонував цікаву ідею для розв'язання проблеми необмежених термінів служби в…

4 хв. ago

Що чекає на водіїв, які не сплатили штраф: пояснення адвоката

Якщо водій не сплачує штраф протягом 15 днів з моменту отримання постанови, справа може бути…

13 хв. ago

Школярам спростили навчання: оцінюватимуть за новими правилами

Для українських школярів, які тимчасово проживають за кордоном, Міністерство освіти і науки України запровадило спеціальну…

25 хв. ago

Українці назвали органи та інституції, яким найбільше довіряють

Рейтинг довіри українців до установ очолюють Збройні сили, ГУР та СБУ. Рівень довіри до ЗСУ…

34 хв. ago

Мокрий сніг, сльота та морози: що готує погода у листопаді

Повідомляється, що сніг навряд чи прийде до кінця жовтня, але ситуація може змінитися на початку…

46 хв. ago

Населення України скоротилося на 10 мільйонів після вторгнення Росії – ООН

Населення України скоротилося на 10 млн осіб з початку повномасштабного вторгнення Росії. Це відбулося через відтік біженців,…

55 хв. ago