Стосується всіх, у кого газові котли: “Нафтогаз” зробив термінове попередження

Якщо ви власник газового котла, то у нас для вас є дві новини: погана та ще гірша. Погана – зима наближається. Ще гірша – ваш котел може виявитися не готовим до холодів, і тоді вам доведеться зустріти цей опалювальний сезон зі стінами, що промерзли, і температурою, що змагається з морозами Антарктики. “Нафтогаз” попереджає: якщо хочете залишитися в теплі, дійте вже зараз.

В офіційному зверненні газопостачальна компанія “Нафтогаз” закликала всіх власників газових котлів не чекати на перші морози, а терміново провести перевірку своїх приладів. І це не просто пораду отримати “галочку” у сервісній книжці. Йдеться про те, щоб уникнути непередбачуваних витрат та зберегти комфорт у своєму домі, коли температура знизиться до нуля (чи нижче).

“Регулярні перевірки можуть попередити серйозні несправності дорогого устаткування й допоможуть уникнути багатьох побутових неприємностей”, – наголошують в “Нафтогазі”. І справді, давайте чесно: хто захоче влаштовувати собі зимовий екстрим із крижаними трубами, коли можна просто перевірити котел? Виявляється, навіть така проста дія може мати значний ефект.

Три причини, чому перевірка котла – це не просто “добра порада”, а обов’язковий крок:

  1. Термін експлуатації подвоюється. Якщо робити щорічний техогляд, ваш котел буде служити вам як вірний друг. І це не жарт – перевірка дійсно допомагає подовжити його життя.
  2. Економія на газі. Чистий і доглянутий котел може працювати більш ефективно, а це – до 17% менше використання газу. У часи, коли кожен кубометр блакитного палива має значення, ця цифра звучить як справжня магія.
  3. Прилади термоконтролю – ваші нові друзі. Вони можуть знизити витрати газу на 15-35%. І це вже не жарти – цифри серйозні, а економія вагома.

Але є одна умова: довіряти таку перевірку “Нафтогаз” радить лише кваліфікованим фахівцям. Бо якщо ви спробуєте самостійно розібратися з технікою, то з імовірністю 50 на 50 у вас вийде або зекономити гроші, або… викликати аварійну службу.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist

Наступною ціллю російських окупаційних військ в Україні може бути Запоріжжя. Ворог може розпочати наступ на це…

1 хв. ago

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев поділився актуальними даними щодо пенсійних виплат в Україні.…

9 хв. ago

Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Польща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у…

16 хв. ago

В Україні виставили на продаж активи одразу 11 банків: список назв

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує продати активи низки банків, що ліквідуються. Початкова ціна реалізації всіх…

24 хв. ago

Сі Цзіньпін заявив, що «дружба між Китаєм і Росією триватиме поколіннями»

Сьогодні, 22 жовтня, у Казані на полях саміту БРІКС лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся із російським диктатором…

32 хв. ago

Опалювальний сезон під питанням: Попенко розповів, що приховали від українців

Експерт з енергетичних питань та житлово-комунального господарства Олег Попенко висловив сумніви щодо офіційної заяви уряду…

35 хв. ago