Рабство у 21 столітті: Директор інтернату на Закарпатті бив, експлуатував та забирав гроші у дітей

Якщо ви думали, що рабство залишилося у минулому, то закарпатський інтернат, здається, намагається довести протилежне. Директор одного з будинків-інтернатів на Закарпатті перетворив своїх вихованців на безкоштовну робочу силу, використовуючи їх для збору яблук у приватному саду. Діти, які мали би отримувати освіту та турботу, перетворилися на робочих у власній школі.

Про цей шокуючий випадок повідомив омбудсман Дмитро Лубінець у своїх соцмережах, відкриваючи перед громадськістю те, що насправді відбувається за стінами закладу. Згідно з його інформацією, документальний огляд показав наявність договору між інтернатом та приватним підприємством. Офіційно це була “взаємодопомога”, а неофіційно — звичайна дитяча експлуатація.

І це не єдина темна пляма в історії інтернату. Омбудсман розповів, що директор будинку-інтернату також вчинив побиття одного з вихованців. Причому свідками цього акту насилля були заступник директора та ще одна вихованка, які, на щастя, втрутилися, щоб зупинити напад. Але питання залишається: як таке взагалі могло трапитися в установі, яка має бути захисником дітей?

Це ще не все: за словами омбудсмана, діти також стали жертвами фінансових махінацій. Вихованці були змушені передавати свої банківські картки з пін-кодами заступнику директора, а їхні особисті рахунки фактично перебували під контролем адміністрації закладу. Щоб скористатися власними коштами, діти мали писати “заяви” на отримання грошей — вигадана бюрократична процедура, яка, як виявилося, була лише формальністю для того, щоб продовжувати контроль над фінансами дітей.

Омбудсман зазначив, що з сейфу заступника вилучили 12 таких заяв, написаних одним почерком, які стосувалися прохання видати дітям суми від 5100 гривень. За словами директора, ці гроші нібито витратили на придбання шаф для інтернату на суму понад 50 тисяч гривень. Проте на момент перевірки жодна з цих шаф не обліковувалася у закладі.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Розкрито секрет ТЦК: кому зараз шлють повістки Укрпоштою

Повістки поштою надсилають як тим, хто оновив свої військові облікові дані, так і тим, хто не з'являвся…

7 хв. ago

Користь трун для живих і мертвих повністю доведена

Похоронні ритуали завжди були для людей вкрай важливими. Так було в усі часи у всіх народів.…

16 хв. ago

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Правильна підготовка будинку до опалювального сезону гарантує комфорт, тепло та зниження витрат на комунальні послуги.…

29 хв. ago

Часті землетруси та будівлі вздовж річки: як живуть у найвужчому місті світу

Місто Яньцзінь розташоване в китайській провінції Юньнань і є найвужчим у світі. У ньому будівлі…

37 хв. ago

Лофери зі шкарпетками: як створити модний осінній лук

Лофери – це стильне та універсальне взуття, яке чудово підходить для різноманітних образів, як на…

46 хв. ago

«Броні» від мобілізації не буде: в чому справа і чи надовго

У застосунку "Дія" тимчасово призупинили функцію бронювання працівників від мобілізації. Це рішення було ухвалене в…

55 хв. ago