Рабство у 21 столітті: Директор інтернату на Закарпатті бив, експлуатував та забирав гроші у дітей

Якщо ви думали, що рабство залишилося у минулому, то закарпатський інтернат, здається, намагається довести протилежне. Директор одного з будинків-інтернатів на Закарпатті перетворив своїх вихованців на безкоштовну робочу силу, використовуючи їх для збору яблук у приватному саду. Діти, які мали би отримувати освіту та турботу, перетворилися на робочих у власній школі.

Про цей шокуючий випадок повідомив омбудсман Дмитро Лубінець у своїх соцмережах, відкриваючи перед громадськістю те, що насправді відбувається за стінами закладу. Згідно з його інформацією, документальний огляд показав наявність договору між інтернатом та приватним підприємством. Офіційно це була “взаємодопомога”, а неофіційно — звичайна дитяча експлуатація.

І це не єдина темна пляма в історії інтернату. Омбудсман розповів, що директор будинку-інтернату також вчинив побиття одного з вихованців. Причому свідками цього акту насилля були заступник директора та ще одна вихованка, які, на щастя, втрутилися, щоб зупинити напад. Але питання залишається: як таке взагалі могло трапитися в установі, яка має бути захисником дітей?

Це ще не все: за словами омбудсмана, діти також стали жертвами фінансових махінацій. Вихованці були змушені передавати свої банківські картки з пін-кодами заступнику директора, а їхні особисті рахунки фактично перебували під контролем адміністрації закладу. Щоб скористатися власними коштами, діти мали писати “заяви” на отримання грошей — вигадана бюрократична процедура, яка, як виявилося, була лише формальністю для того, щоб продовжувати контроль над фінансами дітей.

Омбудсман зазначив, що з сейфу заступника вилучили 12 таких заяв, написаних одним почерком, які стосувалися прохання видати дітям суми від 5100 гривень. За словами директора, ці гроші нібито витратили на придбання шаф для інтернату на суму понад 50 тисяч гривень. Проте на момент перевірки жодна з цих шаф не обліковувалася у закладі.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Зеленський розповів українцям про липові інвалідності прокурорів, співробітників митниці та податкову

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні не стримував емоцій: необґрунтоване присвоєння інвалідності стало масовим…

9 хв. ago

Львів обігнав Київ і став найдорожчим містом України за ціною житла

Львів став новим лідером серед українських міст за вартістю квадратного метра житла, обігнавши столицю України…

28 хв. ago

12 міліметрів і 140 децибелів: чому мініатюрна рибка реве як реактивний двигун

На дні прісноводних потоків Південно-Східної Азії, у каламутних водах М'янми, знайдено справжню підводну сенсацію. Знайдена…

38 хв. ago

Повістки поштою: хто і як вирішує, кого відправити на фронт

Українці, які підпадають під мобілізацію, починають отримувати повістки не тільки через військкомати, але й поштою.…

47 хв. ago

Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний…

54 хв. ago

Ердоган змінює курс? Туреччина таємно зупинила постачання військових товарів до РФ

Туреччина, як виявилося, таємно припинила експорт американських товарів військового призначення до Росії після попереджень з…

1 годину ago