Повістки поштою: хто і як вирішує, кого відправити на фронт

Українці, які підпадають під мобілізацію, починають отримувати повістки не тільки через військкомати, але й поштою. За словами Олега Коротченка, керівника адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у Києві, списки військовозобов’язаних, яким надішлють повістки, формує Міністерство оборони. Системою керує спеціальний алгоритм, що входить до комплексу “Оберіг”.

“Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов’язаних до списків оповіщення створюються за ініціативою Міністерства оборони. Тобто, конкретно вони обирають за допомогою засобів системи ‘Оберіг’, хто буде підлягати оповіщенню”, — пояснив Коротченко.

Саме Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) не приймають рішення, хто отримає повістку — вони лише виконують завдання, передані Міноборони. Їхнє завдання полягає у формуванні повісток на підставі цих списків, їх затвердженні та подальшій відправці. “ТЦК лише фіксує повістки або затверджує їх електронним підписом, після чого вони відправляються до адресата певним ланцюгом,” — розповів представник ТЦК.

Водночас військовозобов’язані, які не з’являються за викликом, можуть зіткнутися з адміністративними або навіть кримінальними наслідками. Тож тим, хто отримав повідомлення поштою, варто уважно поставитися до повістки та не ігнорувати її.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Школярам спростили навчання: оцінюватимуть за новими правилами

Для українських школярів, які тимчасово проживають за кордоном, Міністерство освіти і науки України запровадило спеціальну…

10 хв. ago

Українці назвали органи та інституції, яким найбільше довіряють

Рейтинг довіри українців до установ очолюють Збройні сили, ГУР та СБУ. Рівень довіри до ЗСУ…

19 хв. ago

Мокрий сніг, сльота та морози: що готує погода у листопаді

Повідомляється, що сніг навряд чи прийде до кінця жовтня, але ситуація може змінитися на початку…

31 хв. ago

Населення України скоротилося на 10 мільйонів після вторгнення Росії – ООН

Населення України скоротилося на 10 млн осіб з початку повномасштабного вторгнення Росії. Це відбулося через відтік біженців,…

40 хв. ago

Розкрито секрет ТЦК: кому зараз шлють повістки Укрпоштою

Повістки поштою надсилають як тим, хто оновив свої військові облікові дані, так і тим, хто не з'являвся…

51 хв. ago

Користь трун для живих і мертвих повністю доведена

Похоронні ритуали завжди були для людей вкрай важливими. Так було в усі часи у всіх народів.…

1 годину ago