Опалювальний сезон під питанням: Попенко розповів, що приховали від українців

Експерт з енергетичних питань та житлово-комунального господарства Олег Попенко висловив сумніви щодо офіційної заяви уряду про повну готовність України до опалювального сезону.

Про це він заявив в ефірі YouTube-канала Олени Кистриці.

«Згідно з доповіддю Кабміну, Україна готова до зими на 100%. Так це звучить з вуст наших посадовців. Насправді ж ситуація виглядає не те що погано, а просто погано. Причому це не сьогоднішня проблема, не вчорашня, і навіть не проблема трьох років. Кожен опалювальний сезон для України — це велика проблема, яка приходить раптово», — зазначив Попенко.

Особливо експерт звернув увагу на заяву міністра освіти Оксена Лісового про необхідність 3300 генераторів для шкіл, щоб забезпечити нормальне проходження опалювального сезону. Це прозвучало лише через два тижні після того, як прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував про повну готовність країни до зими.

Олег Попенко

«Якщо в енергетиці у нас є 2 мільйони тонн вугілля, тривимірні запаси запчастин для “Укренерго”, проводяться капітальні ремонти, то у сфері ЖКГ грошей ніхто не дав. Жодних державних програм — ні для теплокомуненерго, ні для водоканалів, ні для житлового фонду. Все на рівні «Відчепіться. Як воно там є, так там і займайтеся», — підкреслив він.

Попенко також звернув увагу на системний характер проблеми, зазначивши, що питання модернізації теплокомуненерго навіть не обговорюється в інформаційному просторі, хоча 14 тисяч кілометрів труб потребують термінового ремонту.

За його словами, проблеми ЖКГ залишаються на рівні місцевих рад, що унеможливлює їх комплексне вирішення на національному рівні.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Моді закликав Путіна зупинити війну: подробиці

Війна Росії та України має закінчитися миром, заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на переговорах з…

11 хв. ago

Витік секретних документів про військові плани Ізраїлю. Пентагон прокоментував

Речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер заявив, що Пентагон співпрацює з правоохоронними органами, які проводять розслідування щодо витоку…

20 хв. ago

В Україні готовність до виборів зросла: нове дослідження виявило зміни в настроях українців

В Україні неочікувано зросла готовність громадян до виборів. Якщо раніше 40% опитаних виступали проти виборів…

31 хв. ago

Стосується всіх, у кого стоїть газова плита – термінове попередження про велику небезпеку

Повідомляється важлива інформація для користувачів газових плит в Україні щодо їх безпечної експлуатації у опалювальний…

40 хв. ago

Податкова вимагає доступу до всіх рахунків українців: у НБУ занепокоїлись

Податкова хоче отримати доступ до даних про банківські рахунки українців та бізнесу - це суттєво…

47 хв. ago

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

В Україні батьки, які мають кількох дітей, мають право на відстрочку від призову, але нещодавні…

55 хв. ago