Буде фарс і пшик: Нардеп зізнався, що буде зі справами МСЕК

Скандали навколо медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) знову на перших шпальтах, але, схоже, тих, хто чекав швидкого правосуддя, розчарують. Попри гучні заяви та обурення громадськості, вироки та реальні посадки для порушників можуть бути ще далеко. І, як завжди, все може затягнутися на невизначений час.

Таку думку висловив депутат Київської міської ради від “Європейської солідарності” Леонід Ємець. У своєму виступі він недвозначно натякнув, що процедура кримінальних справ у таких випадках — це не лише затяжний процес, але й справжня пастка бюрократії, де можна загубитися на роки.

“Думаю, що найближчим часом точно не отримаємо вироків,” — заявив Ємець. — “Бо навіть якщо ми беремо класичний кримінальний процес — збір доказів, пред’явлення підозр, обвинувальний акт, суд першої інстанції, апеляція, касація — усе це може затягнутися на невизначений період.”

Тож, що це все означає для тих, хто сподівається на справедливість? У кращому разі — довгий шлях через безліч судів, а в гіршому — хитромудрі лазівки, якими можуть скористатися прокурори та адвокати порушників. За словами Ємця, ті, хто відповідальний за порушення в МСЕК, можуть вийти сухими з води.

І це не просто прогнози: депутат висловив занепокоєння, що прокурори можуть використовувати законодавчі лазівки для того, щоб уникнути покарання для підозрюваних. Звучить знайомо? Саме так виглядає українське правосуддя в усій своїй “прекрасній” величі.

На думку нардепа, ситуація навколо МСЕК демонструє, що система правосуддя працює не на користь громадян, а на захист тих, хто здатен знайти слабкі місця в законі. Тому, коли наступного разу ми побачимо новини про те, як справи проти порушників МСЕК затягуються або закриваються без вироків, не дивуйтеся — це, схоже, стандартна практика.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

У ТЦК чекають багатодітних батьків: коли мобілізація неминуча та хто отримає відстрочку

В Україні батьки, які мають кількох дітей, мають право на відстрочку від призову, але нещодавні…

4 хв. ago

Які країни і в якому об’ємі постачають підсанкційні товари Росії

Незважаючи на численні міжнародні санкції, введені проти Російської Федерації, країна — агресор продовжує отримувати критично…

13 хв. ago

Засновник Flibusta вибрав асистований суїцид через смертельну хворобу

На сайті найбільшої піратської онлайн бібліотеки Росії Flibusta з’явилося повідомлення про смерть її засновника, відомого під ніком…

40 хв. ago

Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist

Наступною ціллю російських окупаційних військ в Україні може бути Запоріжжя. Ворог може розпочати наступ на це…

49 хв. ago

Гетманцев пояснив, що пенсіонерам стало краще: мали помітити зростання

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев поділився актуальними даними щодо пенсійних виплат в Україні.…

57 хв. ago

Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Польща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у…

1 годину ago