В Україні з’явиться новий вид паспортів: почнуть видавати восени

Незабаром в Україні запрацює Єдиний державний реєстр домашніх тварин, який обіцяє значно спростити життя як людям, так і їхнім пухнастим друзям.

Розробка сучасної системи обліку домашніх тварин вийшла на фінішну пряму, і вже зовсім скоро кожен зможе зареєструвати свого улюбленця в кілька кліків. Про це повідомила Катерина Соловйова, спеціалістка з комунікацій проєкту, на своїй сторінці у Facebook.

Створення Єдиного реєстру домашніх тварин – це крок уперед у сфері захисту прав тварин та їхнього комфорту. Система дозволить зберігати всю необхідну інформацію про домашніх улюбленців в електронному форматі: від базових даних до медичної історії та вакцинацій.

Домашні тварини, фото з відкритих джерел

“Ми прагнемо створити зручний та ефективний інструмент, який допоможе власникам тварин бути впевненими у безпеці та здоров’ї своїх улюбленців,” – зазначає Катерина Соловйова.

Після офіційного запуску реєстру власники зможуть зареєструвати своїх тварин під час візиту до ветеринарного лікаря. Процедура буде простою та безкоштовною: ветеринар внесе необхідні дані до системи, після чого інформація стане доступною власнику через мобільний додаток або веб-портал.

Особливий бонус – інтеграція з популярним державним сервісом “Дія”. У майбутньому електронний паспорт тварини можна буде переглянути прямо в додатку, що зробить процес доступу до даних ще простішим та зручнішим.

Запровадження реєстру несе низку важливих переваг:

  • Легкий пошук зниклих тварин. У разі втрати улюбленця, система допоможе швидше знайти та повернути його додому.
  • Зручність подорожей. Електронний паспорт тварини спростить перетин кордонів та пересування всередині країни, адже всі необхідні документи будуть під рукою.
  • Контроль за здоров’ям. Вся медична історія тварини зберігатиметься в одному місці, що полегшить планування вакцинацій та візитів до ветеринара.
  • Боротьба з безпритульністю. Системний облік тварин допоможе контролювати їхню кількість та сприятиме зменшенню випадків безвідповідального поводження.

Україна прагне відповідати найкращим європейським практикам у сфері захисту тварин. Запуск Єдиного реєстру є важливим кроком у цьому напрямку, адже подібні системи давно успішно працюють у багатьох країнах ЄС.

“Наша мета – створити культуру відповідального ставлення до тварин та забезпечити їм належний захист і турботу,” – підкреслює команда проєкту.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-6 продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Вівсянка може чудово вирішити цю проблему, пише EatingWell. Крім неї, є ще кілька продуктів, які можуть стати…

3 хв. ago

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

18 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

32 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

42 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

53 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

1 годину ago