Українкам дозволили годувати груддю в публічних місцях

Грудне вигодовування – природний процес, що забезпечує найкращий старт для здоров’я дитини. Проте в сучасному суспільстві багато жінок стикаються з осудом, коли годують малюка в публічних місцях.

Щоб змінити цю ситуацію, у рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування стартувала всеукраїнська кампанія підтримки матерів, спрямована на популяризацію грудного вигодовування та створення умов для комфортного годування у будь-якому середовищі.

Грудне вигодовування, скріншот: Youtube

У державних установах та громадських місцях з’явилися знаки на підтримку грудного вигодовування. Про це повідомляє Рубрика з посиланням на МОЗ. Незважаючи на зростаючу популярність всього натурального та екологічного, багато матерів все ще вагаються годувати грудьми в публічних місцях через осуд та упередження з боку оточуючих.

Це обмежує їхню свободу пересування та участь у соціальному житті, змушуючи залишатися вдома. В рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування в Україні розпочалась кампанія з підтримки матерів, які годують грудьми.

Грудне годування. Фото з сайту Pexels.

У 2024 році акцент зроблено на ментальному здоров’ї матері та створенні сприятливих умов для годування. Плакати з інформацією розміщені у державних установах, на вокзалах, у кафе та інших громадських місцях, щоб показати, що годувати грудьми можна будь-де.

Ініціатива триває до кінця 2024 року, і до неї можуть долучитися як державні, так і приватні заклади, просто звернувшись до ГО “Генерація матерів “Лада””.

Ольга Степанова

Recent Posts

Земля нагрівається зсередини. Озера по всьому світу закиплять: хто постраждає першим

Кліматична криза, що нависла над Землею, призвела до того, що світ зіткнувся з неймовірними температурами…

4 хв. ago

“Нашого чемпіона відпустили”: Зеленський зробив заяву щодо затримання Усика

Президент України Володимир Зеленський прокоментував затримання боксера Олександра Усика в аеропорту у Кракові (Польща).  "Поговорив телефоном з…

9 хв. ago

Мобілізацію до 25 років зупинять: у Раді пояснили, як саме

Верховна Рада незабаром розгляне законопроєкт, що заборонить мобілізацію колишніх обмежено придатних до 25 років. Про це сказав голова…

18 хв. ago

Повітряний бій буде програно: експерт розкритикував озброєння українських F-16

Важливою є не кількість літаків, які Україна отримала від союзників, а якість їх озброєння та обладнання, яке встановлене на…

27 хв. ago

Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що у війні РФ проти України він "не може…

36 хв. ago

«Різав усіх, кого бачив». У Португалії семикласник поранив ножем шістьох дітей

У місті Азамбужа, що неподалік від португальської столиці Лісабона, 12-річний учень однієї зі шкіл поранив…

44 хв. ago