“Тіньова” мобілізація: У Верховній Раді оприлюднили факти масштабної корупції чиновників на війні

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що українці дають 2 мільярди хабарів щорічно, щоб відкупитися від мобілізації.

З посиленням мобілізації все більше чоловіків шукають спосіб відкупитися від армії, тому економічне бронювання це один із виходів, щоб гроші не йшли в тінь, а працювали на економіку України – зазначив нардеп

Наталуха уточнив в етері Єдиного телемарафону, що за різними оцінками, які він вважає адекватними, нижній поріг ринку таких хабарів коливається на позначці 700 мільйонів доларів. По максимуму це 2 мільярди доларів на рік.

Нардеп зазначив, що це один з аргументів прийняти закон про економічне бронювання. Тому що наслідком такого рішення буде те, що держбюджет отримує мільйони доларів, замість підкуп чиновників та представників ТЦК.

Нагадуємо, що у Верховній Раді зараз знаходяться три законопроєкти щодо економічного бронювання.

Законопроектом №11331 передбачається бронювання працівників за умови сплати підвищеного військового збору у 20,4 тис. грн на місяць. За словами Наталухи, даний вид бронювання допоможе підприємствам зберегти ключових працівників незалежно від їх зарплати.

Також Наталуха зареєстрував два альтернативних законопроєкти – №11331-1 і №11331-2, які передбачають: модель із бронюванням за рівнем зарплати у понад 36,3 тис. грн, а також змішану модель — 36,3 тис. грн. зарплати для найманого працівника, 20,4 тис. грн військового збору для ФОПів.

За словами Наталухи, на розгляд парламенту винесуть лише один законопроєкт. Який саме – профільний комітет визначить за кілька тижнів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

30 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

31 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

33 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

43 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

45 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

46 хв. ago