В Україні у березні вартість борщу становить 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% – ніж місяць тому. Про це свідчить дослідження Українського клубу аграрного бізнесу.
Зазначається, що для приготування борщу на 3 л води потрібно: 250 г капусти (12,6 грн), 300 г буряка (8,1 грн), 300 г картоплі (9,69 грн), 200 г моркви (9,47 грн), 150 г цибулі (2,47 грн) (2,73 грн), 500 г свинячих ребер (97,35 грн), а також сіль, перець та лавровий лист за смаком.
Експерти додають, що, якщо додати до борщу: дві скибочки батону (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця.
За підрахунками Українського клубу аграрного бізнесу: за рік капуста подорожчала на 71%, за місяць упала – на 1%; буряк за рік зріс у ціні на 51%, а за місяць — на 13%; картопля подорожчала на 26% за рік, але за місяць упала на 2%; морква за рік додала 271%, а за місяць – 9,8%; цибуля за рік подешевшала на 1%, а за місяць подорожчала — на 5%; томатна паста за рік подорожчала на 14%, а за місяць – на 6%; рослинна олія за рік зросла в ціні на 38%, а за місяць – на 4%; свинячі ребра за рік подорожчали на 7%, а за місяць ціна – на 10%.
З 1 липня 2025 року в Україні почнуть діяти нові стандарти якості електроживлення, згідно з якими…
У сучасному світі все більше уваги приділяється перевагам роботи стоячи для здоров'я, як альтернативи тривалому…
Українські супермаркети скоригували ціни на деякі популярні м'ясні продукти. Ще більше грошей доведеться викласти за…
Компанія Ілона Маска Neuralink імплантувала мозковий чіп уже третьому пацієнту. За словами підприємця, цього разу операцію проводив…
Власникам автомобілів доводиться постійно стикатися з безліччю проблем під час користування своєю машиною: від ремонту…
Зусилля України з мобілізації нарощуються через тиск на фронті, що триває, з особливим акцентом на…