У Києві продають “обереги” від ТЦК: футболки для тих, хто не хоче до війська

У столиці на одному з маркетплейсів з’явився незвичайний товар: чорні футболки з написом “У – ухилянт”, які продавець називає “оберегами від ТЦК“. Ці футболки обіцяють захистити свого власника від мобілізації, але їхня вартість викликає подив.

Продавець стверджує, що футболки мають високоякісний принт, який витримує понад 150 циклів прання. Крім того, покупцям пропонують можливість замовити різні кольори та розміри, а також інші варіанти принтів. Однак ціна такого “оберега” становить 1 727 гривень, що значно перевищує середню вартість подібної продукції на ринку.

Для порівняння, друк на футболці зазвичай коштує близько 400-500 гривень, включаючи вартість самого одягу. Готові футболки з принтами можна придбати за 750-800 гривень. Тож виникає питання: за що саме покупець платить додаткові гроші?

Оголошення опублікував користувач під ім’ям “Shadow Stalk”, який зареєстрований на платформі з 2020 року. Проте це єдиний товар у його асортименті, що наводить на думку про можливий жарт або маркетинговий хід. У розпал повномасштабної війни та мобілізації бажаючих придбати таку футболку може бути небагато.

Експерти застерігають, що подібна атрибутика може привернути небажану увагу з боку правоохоронних органів. Також варто пам’ятати, що ухилення від мобілізації є кримінальним правопорушенням, за яке передбачена відповідальність.

Тож перед тим, як вирішити придбати такий “оберіг”, варто задуматися про можливі наслідки. Чи варта іронія таких ризиків, і чи дійсно футболка зможе захистити від ТЦК?

Романчук Микола

Recent Posts

Тільки цього не вистачало: у ПФУ заявили про скорочення пенсій

Пенсіонерам, які одержують виплати в Україні, слід звернути увагу на важливу інформацію від Пенсійного фонду…

22 хв. ago

За Viber та Telegram тепер жорстко каратимуть: подробиці нової заборони

В Україні може посилитися контроль за використанням телеграм-ботів, які повідомляють про локації блокпостів і місця…

23 хв. ago

На Закарпатті звільнено очільника обласної МСЕК – журналіст

У Закарпатській області керівника обласної медично-соціальної експертної комісії (МСЕК) Юрія Веклинця було звільнено з посади.…

26 хв. ago

Зимові канікули у Польщі: скільки відпочиватимуть українські діти

Навчальний рік 2024/2025 у Польщі стартував 2 вересня 2024 року і триватиме до 27 червня…

48 хв. ago

Росіяни готують наступ на Запоріжжя, – військовий експерт

Російські окупанти після просування на Донеччині розпочнуть наступальні дії на Запоріжжя. Про це "Київ24" заявив майор Збройних сил України…

52 хв. ago

100% влучань: Велика Британія протестувала новітню систему ППО з лазером

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що їхня нова система ППО, яка відстежує ракети в польоті…

56 хв. ago