Третю платіжку за газ почали розсилати українцям: доведеться заплатити по-новому

В Україні цієї осені почали надходити перші платіжки за техогляд внутрішньобудинкових систем, відомий як “третя платіжка за газ”.

Про це йдеться в роз’ясненні на сайті “ГазПравда”.

Вартість послуги залежить від типу газового обладнання, стану мереж, кількості квартир у будинку тощо. Наприклад, в одному з будинків у Рівному техогляд проводитиметься раз на три роки, а його вартість в перерахунку на квартиру становитиме близько 100 грн.

Отже, мешканці такого будинку отримають платіжки на суму трохи більше 100 грн, а наступна оплата за техогляд буде через три роки. Богдан Гук, головний інженер Львівської філії “Газмережі”, пояснив, що ще у 2018 році відповідальність за внутрішні мережі була покладена на власників будинків. Деякі з них уклали договори зі спеціалізованими організаціями, тоді як інші не вжили жодних заходів.

За статистикою, в кожному будинку, який перевіряють, спеціалісти виявляють десятки витоків газу. Вже усунули близько 100 тис. витоків. Вартість техобслуговування залежить від характеристик будинку, комунікацій, газовикористовуючого обладнання тощо.

Платіжки надсилатимуться після завершення робіт. Графіки техогляду оприлюднені на сайтах філій “Газмережі”, де також вказано орієнтовну вартість послуг.

Обслуговування включає: огляд газопроводу, перевірку на щільність, випробування під тиском, огляд газового обладнання та обслуговування запірних пристроїв. Усе це забезпечує безпечне використання газу.

Романчук Микола

Recent Posts

Тільки цього не вистачало: у ПФУ заявили про скорочення пенсій

Пенсіонерам, які одержують виплати в Україні, слід звернути увагу на важливу інформацію від Пенсійного фонду…

19 хв. ago

За Viber та Telegram тепер жорстко каратимуть: подробиці нової заборони

В Україні може посилитися контроль за використанням телеграм-ботів, які повідомляють про локації блокпостів і місця…

21 хв. ago

На Закарпатті звільнено очільника обласної МСЕК – журналіст

У Закарпатській області керівника обласної медично-соціальної експертної комісії (МСЕК) Юрія Веклинця було звільнено з посади.…

23 хв. ago

Зимові канікули у Польщі: скільки відпочиватимуть українські діти

Навчальний рік 2024/2025 у Польщі стартував 2 вересня 2024 року і триватиме до 27 червня…

46 хв. ago

Росіяни готують наступ на Запоріжжя, – військовий експерт

Російські окупанти після просування на Донеччині розпочнуть наступальні дії на Запоріжжя. Про це "Київ24" заявив майор Збройних сил України…

49 хв. ago

100% влучань: Велика Британія протестувала новітню систему ППО з лазером

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що їхня нова система ППО, яка відстежує ракети в польоті…

54 хв. ago