Поблажок не буде: боржників за комуналку залишать без тепла у розпал зими

Ніхто не сумнівається, що зима 2024-2025 буде складною. Але знаєте, що робить її ще холоднішою? Борги за комунальні послуги. Незважаючи на важкі часи — війну, економічну кризу та постійні обстріли — комунальні підприємства не збираються зменшувати оберти у зборі боргів. Вони хочуть отримати своє, навіть якщо це означає, що ви замерзнете.

Адвокат Станіслав Ліфлянчик у коментарі для “24 Каналу” зазначив, що для боржників ситуація складатиметься не найкращим чином. Незважаючи на війну та її жахливі наслідки, постачальники комунальних послуг залишаються непримиренними: вони стягуватимуть борги у будь-який спосіб, навіть якщо це означає відключення тепла у найхолодніші дні.

“Ураховуючи, що зима буде доволі важкою, з боржниками поводитимуться безжально і цинічно. Щоб уникнути таких проблем, потрібно бути готовим до конкретних дій”, — зазначив адвокат. За його словами, ніхто не збирається робити поблажки, і якщо ви в списку боржників, краще підготуватися заздалегідь.

Адвокат радить боржникам одразу звернутися до постачальника, щоб домовитися про реструктуризацію боргу. За його словами, найчастіше підприємства готові піти на поступки, розбиваючи борг на зручні частини для поступового погашення. Це може стати рятівним кругом, якщо ви не хочете залишитися без тепла.

Але якщо вам здається, що рахунки не відповідають дійсності, адвокат радить інший шлях. Зберіть документи, які підтверджують ваші сплати або показники лічильника, і подайте заяву про перерахунок заборгованості. Якщо підприємство ігнорує ваші вимоги, не зволікайте — звертайтеся до міністерства, а потім до суду.

Ліфлянчик також попереджає: “Комунальні підприємства не збираються церемонитися з боржниками, навіть якщо йде мова про людей, що постраждали від війни. Їхній підхід суворий: платіть або залишайтеся без послуг”. Іншими словами, ніхто не збирається враховувати ваші обставини, і якщо ви в боргах, приготуйтеся до боротьби.

Романчук Микола

Recent Posts

Кадирівці побилися з дагестанцями та масово тікають з окупованої Херсонщини

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області ситуація набуває нових обертів: «кадирівці» покидають свої блокпости, а…

12 хв. ago

ТЦК проти здорового глузду: батькові трьох дітей відмовили у праві на відстрочку

У травні 2023 року військовослужбовця, який мав на утриманні трьох дітей, було звільнено зі Збройних…

22 хв. ago

Десять мільйонів втрачено: демографічна катастрофа в Україні через війну, – ООН

Населення України з початку повномасштабного вторгнення Росії скоротилося на 10 мільйонів осіб — це приблизно…

44 хв. ago

Знову черги: чоловікам знову доведеться проходити бюрократичне “пекло” ТЦК

Цього року українські військовозобов’язані знову опинилися під тиском бюрократичних процедур, намагаючись отримати або продовжити відстрочку…

48 хв. ago

Темний бік системи “all inclusive”: Як готелі втрачають мільйони через їжу

Туристи обожнюють готелі з системою «все включено» – це зручно, смачно і не вимагає жодних…

58 хв. ago

Як у фільмі жахів: У США “мертвий” донор ожив перед вилученням серця

У Кентуккі медична драма, схожа на сюжет з фільму жахів, розгорнулася в одній з лікарень,…

1 годину ago