Пенсіонери, які не пройшли ідентифікацію, втратять свої виплати: нові правила від ПФУ

Пенсійний фонд України запровадив обов’язкову ідентифікацію для пенсіонерів, зокрема для тих, хто отримує виплати як внутрішньо переміщені особи (ВПО). Процедуру необхідно проходити кожні півроку, інакше додаткові виплати будуть припинені.

Згідно з даними ПФУ, ідентифікація необхідна для запобігання шахрайству та забезпечення, щоб кошти потрапляли саме до тих людей, які мають на них право. Раніше цей процес відбувався автоматично, коли пенсіонер оформлював банківську картку, або за допомогою листонош, які вручали пенсії особисто. Однак тепер контроль посилився.

Після послаблень, запроваджених під час пандемії, нові вимоги набули чинності, і тепер всі пенсіонери ВПО повинні пройти ідентифікацію до кінця року — до 31 грудня 2024. Ті, хто не встигне це зробити, не отримають своїх виплат. Для тих, хто пройде процедуру успішно, всі накопичені гроші будуть повернуті.

Процедура проходження ідентифікації доступна як особисто, так і онлайн. Пенсіонери можуть звернутися до найближчого відділення ПФУ або банку (ПриватБанк, Ощадбанк) з паспортом, пенсійним посвідченням та карткою, на яку нараховується пенсія. Працівники банку проведуть ідентифікацію на місці.

Альтернативний варіант — онлайн-ідентифікація через додаток «Дія». Цей метод дозволяє виконати всі необхідні дії з дому. Користувачам потрібно зайти на портал ПФУ, авторизуватися через «Дія.Підпис» та підтвердити свою особу за допомогою QR-коду. Після цього, система підтвердить успішність операції, а результат буде доступний у розділі «Мої звернення» на порталі ПФУ.

Пенсійний фонд попереджає, що подальші виплати будуть здійснюватися лише тим, хто пройде всі етапи верифікації. Вимоги стосуються всіх літніх українців, особливо тих, хто є ВПО, незалежно від їхнього регіону проживання. Уряд пояснює, що така система спрямована на забезпечення прозорості та уникнення зловживань з боку недобросовісних осіб.

Романчук Микола

Recent Posts

Польщі не показали таємні додатки плану перемоги: Варшава незадоволена

Польща не отримала доступ до таємних додатків українського Плану перемоги, який президент Володимир Зеленський презентував партнерам.…

4 хв. ago

Чи можуть мобілізувати у чужому місті: як уникнути непорозумінь з ТЦК

В умовах загальної мобілізації в Україні, багато чоловіків задаються питанням, чи можуть їх мобілізувати в…

30 хв. ago

Риба-меч вбила італійську серферку біля берегів Індонезії

Італійська серферка Джулія Манфріні загинула після того, як риба-меч смертельно поранила її під час серфінгу…

33 хв. ago

Кейт Міддлтон знову зникне: що сталося в сім’ї принцеси, яка завершила хімієтерапію

Дружина майбутнього короля Великої Британії Кейт Міддлтон знову планує зникнути з публічного простору. На це…

45 хв. ago

Топ-5 кулінарних секретів, завдяки яким їжа у ресторанах смачніша за домашню

Ви точно помічали, що їжа в ресторанах набагато смачніша, ніж та, що була приготовлена вдома.…

54 хв. ago

Опалювальний сезон у столиці: коли кияни відчують тепло у оселях

Опалювальний сезон у Києві вже розпочався 14 жовтня для медичних установ, шкіл, дитячих садків та…

60 хв. ago