Брали хабарі за інвалідність: СБУ прийшла з обшуками до ТЦК і ВЛК на Закарпатті

Українські ЗМІ повідомили про те, що на Закарпатті у Хустському ТЦК та СП та у його очільника проводять обшуки у справі про хабарі. Йшлося про майже 30 обшуків у працівників районної лікарні, медико-соціальної експертної комісії та працівників ТЦК. Про це повідомила “Українська правда”.

“Служба безпеки України 21 серпня проводить обшуки у Хустському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки та його керівника”, — йшлося в повідомленні.

За словами джерела УП, йдеться про отримання хабарів за фальшиву інвалідність.

Також про обшуки в Хусті повідомив журналіст Віталій Глагола.

“Одночасно відбувається понад 20 обшуків СБУ в працівників ТЦК та лікарнях, де проводять ВЛК. Також правоохоронці працюють щодо медиків обласного МСЕКу через підозру в отриманні хабарів задля “списання” військовозобовʼязаних. Джерела повідомляють, що у керівника ВЛК в Хусті знайшли гроші з передачі у якості хабаря!, — розповів журналіст.

Згодом він повідомив, що обшуки відбувались в приміщенні військкомату, але основною ціллю була ВЛК, яка складається з місцевих цивільних медиків і розміщена в приміщенні Хустського ТЦК.

“Кабінет військкома правоохоронці оглядали, але щодо нього самого жодних слідчих дій не проводили. Десь в ЗМІ прозвучало про незаконне утримання людей в підвалі ТЦК. Але там пояснили, що в підвалі розміщено роту охорони воєнкомату і там розміщено тільки цю роту охорони”, — проінформував журналіст.

В Закарпатському обласному ТЦК та СП заявили, що поширена в ЗМІ інформація не відповідає дійсності.

“Закарпатський обласний ТЦК та СП офіційно заявляє, що інформація про нібито проведені обшуки в Хустському РТЦК та СП та у начальника Хустського РТЦК та СП Василя Зубатова є абсолютно неправдивою та безпідставною. Заходи, про які йде мова, стосуються виключно діяльності ВЛК і є частиною перевірки певних порушень у сфері медичних оглядів. Варто нагадати, що ВЛК не є частиною ТЦК та СП і складається із цивільних лікарів. Підрозділи, підпорядковані Закарпатському обласному ТЦК, не мають жодного відношення до цих слідчих дій”, — йдеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Субсидія не для всіх: кому не дадуть допомогу від держави

Українці, які не можуть самостійно сплатити за житлово-комунальні послуги, можуть звернутися до держави по субсидію. Проте…

7 хв. ago

Хрущовки підуть під реконструкцію: куди подінуться мешканці старих багатоповерхівок

В Україні розглядають план реконструкції старих житлових будинків і можуть представити законопроєкт до кінця року,…

16 хв. ago

Чи мобілізують офіцерів запасу: юрист дав відповів

В Україні триває воєнний стан і загальна мобілізація. Однак категорії деякі чоловіки можуть бути звільнені від…

25 хв. ago

Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: кого це стосується

Українські пенсіонери мають низку пільг, однією з таких є звільнення від сплати податку за земельні ділянки.…

33 хв. ago

У ТЦК розповіли, хто отримає повістки поштою, незалежно від оновлення даних

Усім військовозобов'язаним передбачене розсилання повісток через пошту. Не має значення чи актуалізували вони свої облікові…

42 хв. ago

Українцям готують революцію у сфері ЖКП: що зміниться

Кабінет міністрів України запускає експериментальний проєкт єдиної платформи для оплати комунальних послуг через смартфон. За…

51 хв. ago