Депутат назвав число чоловіків, які не оновили свої дані в ТЦК: рахунок йде на мільйони

В Україні до 16 липня військовозобов’язані мали оновити облікові дані. Однак щонайменше 6 млн чоловіків підпадають під штрафи за те, що не встигли оновити свої дані.

Про це розповів перший заступник парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, депутат Верховної Ради від фракції “Голос” Андрій Осадчук “Українським новинам“.

“Я остаточної цифри не бачив, але мова йде про те, що оновились десь 4 мільйони 200. Десь такі цифри я чув станом на вчора-позавчора. При тому, що чоловіків, які підпадають під оновлення, їх близько 11 мільйонів 100 тисяч. Відповідно, нескладна арифметика говорить про те, що у нас мінімум мільйонів 6 людей підпадають під автоматичне притягнення до адміністративної відповідальності”, – розповів він.

На його думку, відповідний показник “порушників” – доказ того, що процес оновлення даних реєстру військовозобов’язаних був зроблений “бездарно”.

“Якщо у вас в результаті 6 мільйонів порушників, то напевно щось ви не так робили. А “не так” – це те, що зробили пізно і похапцем”, – переконаний Осадчук.

Додамо, за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку в особливий період (зокрема під час воєнного стану) пропонується карати штрафом у розмірі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. гривень до 25,5 тис. гривень).

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

35 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

36 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

47 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

49 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

50 хв. ago