Україна хоче повернути з-за кордону одну категорію чоловіків: у МВС сказали, яку

Україна веде з Європейським Союзом переговори щодо повернення громадян України, які зуміли нелегально перетнути кордон та потрапити у Європу. Хоча у ЄС зараз переважає позиція “не повертати”, оскільки кожна країна керується власними законами – Київ все одно веде консультації. Ухилянти порушили законодавство, тому Україна хотіла б, щоб їх повернули.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтервʼю “Радіо Свобода”. За його словами, прикордонники щодня затримують десятки людей, які намагаються перейти кордон через ліси, або перетнути Тису, щоб втекти.

“Ми затримуємо людей не тільки безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, які розташовані за 5-10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей кожного дня. Буває 10, буває 20, буває 30. І ми говоримо не тільки про людей, яких хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, або пройти через гори. Ми говоримо і про тих людей, які на пунктах пропуску намагаються пройти по підробних документах. І це достатньо великий процент, приблизно 15% таких наших громадян”, – зазначив він.

Кількість затриманих на кордоні ухилянтів від мобілізації міністр не назвав. За його словами, це закрита цифра, яка не відображає реального стану справ через особливості підрахунку.

“Ці цифри на сьогодні закриті й вони не відображають реальний стан справ, тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15 – 20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри рахуємо”, – резюмував він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago