ТЦК стануть “невидимками”: яку хитрість вони вигадали для ухилянтів

Держава вирішила викотити нову відсіч ухилянтам, щоб їм було складніше уникнути призову. Тепер пропонують зробити представників ТЦК щось на зразок цивільних, щоб їхні співробітники ходили у звичайному одязі.

Таким чином, їх буде важко відрізнити від звичайних городян, що, на їхню думку, має підвищити ефективність роботи та прискорити мобілізацію.

Голова Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич розповів про можливі реформи ТЦК.

ТЦК заштовхують в автобус. Фото: скріншот з Telegram

Незважаючи на нещодавно набравши чинності закон про мобілізацію, процес поповнення війська йде повільно. Влада вважає, що ТЦК недопрацьовує і що їх ефективність має бути вищою. Розглядаються два варіанти реформування ТЦК підвищення їхньої продуктивності.

Перший варіант передбачає підпорядкування ТЦК Міністерству оборони. Це має покращити їхню взаємодію з військовим відомством та прискорити процес мобілізації.

Другий варіант – зробити ТЦК цивільними установами, підпорядкованими цивільним службам. У цьому випадку співробітники ТЦК працюватимуть у цивільному одязі, що ускладнить їхнє розпізнавання ухилистами.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Завітневич зазначив, що обидва варіанти вимагають ретельного аналізу, щоб не пошкодити працюючій системі. Зміни під час війни мають проводитися обережно, щоб не погіршити поточну ситуацію.

Однак, незалежно від обраного варіанта, ухилянтам не варто радіти. У першому випадку ТЦК посилюватимуть заходи щодо упіймання ухилістів, а в другому – їхні співробітники стануть непомітними, що ускладнить можливість втекти.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

5 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

6 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

6 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

6 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

6 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

6 години ago