Розкрадання 44 млн грн на реконструкції військового містечка: на Львівщині викрили учасників фінансової оборудки

На Львівщині затримали учасників фінансової оборудки. Серед організаторів – посадові особи з військових навчальних закладів, а також підрядники. Загальна сума збитків – 44 мільйони гривень.

Сімом учасникам організованого злочинного угруповання інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

За даними слідства, схему розробили двоє мешканців Львова. Вони вирішили заволодіти бюджетними коштами, які мали виділятися на реконструкцію будівель одного з військових містечок області.

Для того, аби заволодіти коштами, до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів зі схеми та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували.

“В такий спосіб учасники схеми заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 44 мільйони гривень”, – повідомляє пресслужба Нацполіції. 

20 березня правоохоронці затримали сімох фігурантів. Їм вже повідомили про підозру. 

Корупція на крові

Нагадаємо, не так давно у Греції затримали українця. Він ошукав Міноборони на 43 мільйони гривень. Чоловік отримав гроші з фіктивного підприємства, яке використали для отримання траншу від Міністерства оборони. У цього постачальника відомство закупило продукцію військового призначення. 

Фігурант отримав попередню оплату від МО. Після отримання коштів зловмисник вивів гроші на рахунки підставних фізичних осіб-підприємців. Зазначається, що вони їм сплатили нібито за “надання послуг та робіт”. Оборудка наразі розкрита, а фігурантові загрожує багато років за ґратами за “корупцію на крові”. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

56 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

58 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

59 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago