Розкрадання 44 млн грн на реконструкції військового містечка: на Львівщині викрили учасників фінансової оборудки

На Львівщині затримали учасників фінансової оборудки. Серед організаторів – посадові особи з військових навчальних закладів, а також підрядники. Загальна сума збитків – 44 мільйони гривень.

Сімом учасникам організованого злочинного угруповання інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

За даними слідства, схему розробили двоє мешканців Львова. Вони вирішили заволодіти бюджетними коштами, які мали виділятися на реконструкцію будівель одного з військових містечок області.

Для того, аби заволодіти коштами, до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів зі схеми та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували.

“В такий спосіб учасники схеми заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 44 мільйони гривень”, – повідомляє пресслужба Нацполіції. 

20 березня правоохоронці затримали сімох фігурантів. Їм вже повідомили про підозру. 

Корупція на крові

Нагадаємо, не так давно у Греції затримали українця. Він ошукав Міноборони на 43 мільйони гривень. Чоловік отримав гроші з фіктивного підприємства, яке використали для отримання траншу від Міністерства оборони. У цього постачальника відомство закупило продукцію військового призначення. 

Фігурант отримав попередню оплату від МО. Після отримання коштів зловмисник вивів гроші на рахунки підставних фізичних осіб-підприємців. Зазначається, що вони їм сплатили нібито за “надання послуг та робіт”. Оборудка наразі розкрита, а фігурантові загрожує багато років за ґратами за “корупцію на крові”. 

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

49 секунд ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

25 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

33 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

40 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

46 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

52 хв. ago