“Бояться вийти на вулицю”: що з мобілізацією у селі, де ТЦК хапає усіх

Жителі села Маків стверджують, що за час війни в Україні у їхньому населеному пункті мобілізували багатьох чоловіків. Але призовники в селі ще є, вони бояться виходити на вулицю.

У селі Маків на Хмельниччині мобілізували багатьох чоловіків, але в публікації Washington Post, у якій журналісти написали, що у населеному пункті не залишилося жодного призовника, є певні неточності. Про це повідомляє “ТСН.ua” після того, як поспілкувалося із жителями Макова.

Одна із жінок розповіла журналістам, що причиною цьому став некоректний переклад.

“В українському варіанті написано, що мобілізували майже всіх чоловіків, а насправді журналіст під час свого візиту просто не зустрів на своєму шляху чоловіків призовного віку”, — розказала вона.

Жінка пояснила, що в селі справді мобілізували багатьох чоловіків. Є загиблі, є поранені, є й зниклі безвісти.

“Деякі дійсно побоюються вийти зайвий раз на вулицю. Ті, хто уникнув мобілізації – виїхали звідси. Невдоволення мобілізацією у певної кількості селян є через те, що, наприклад, мобілізований був наш сусід, який має захворювання, з якими не можно служити. Але його призвали. Кажуть, що він вийшов з будинку попити кави і його прийняли військкоми. Пізніше він був тяжко поранений і наразі його родина лікує”, — каже жителька Макова.

Крім того, за її словами, в селі є багато чуток щодо мобілізації. До прикладу, працівники військкомату нібито маскуються під цивільних, працюють не у формі. Але жінка на власні очі таких не бачила.

В оперативному командуванні “Захід” офіційно матеріал американської газети поки не коментували.

Селищний голова Макова Владислав Галачинський у коментарі “ТСН.ua” запевнив, що “інформація, яку виклали у статті, не відповідає дійсності. Все решта – без коментарів”.

Згідно з повідомленнями на Facebook-сторінці Маківської сільської ради, у цьому населеному пункті у Хмельницькій області від початку березня поховали трьох загиблих на фронті чоловіків.

Нагадаємо, 16 березня видання Washington Post опублікувало матеріал, у якому жителі Макова розказали, що представники “ТЦК хапають усіх, кого можуть”. У селі вважають, що їхніх чоловіків мобілізують непропорційно порівняно з іншими регіонами чи великими містами.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

1 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

8 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

14 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

20 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

30 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

32 хв. ago