Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Питання зниження мобілізаційного віку в Україні до 18 років стало темою гострих дискусій. Полковник запасу ЗСУ Петро Черник висловився різко, підкреслюючи, що такий крок є передчасним. Він вважає оптимальним вік призову з 23 років, коли молоді люди вже отримали вищу освіту та мають необхідну зрілість.

Черник зазначив, що в умовах війни українці мають захищати свою країну, адже в разі поразки Росія може силоміць мобілізувати тих, хто залишиться. За його словами, інформація про тиск з боку США на президента Володимира Зеленського, аби знизити вік мобілізації, не є найкращим рішенням, оскільки 18-річні ще не готові до таких викликів.

Черник також наголосив, що мобілізація з 23 років дозволяє залучити більш зрілих та підготовлених громадян. Він підкреслив, що ніхто, окрім українців, не захищатиме нашу землю, а історія демонструє, що у випадку поразки агресор не залишить жодного шансу.

Особливо він звернув увагу на небезпечну тенденцію в суспільстві, коли толерується ухиляння від служби. Черник згадав історичний приклад Джорджа Буша старшого, який у 17 років підробив документи, щоб стати пілотом під час Другої світової війни. Він став одним із тих, хто врешті-решт очолив США, доводячи, що відвага та рішучість у молодому віці можуть мати значний вплив.

Черник також підкреслив, що війна в Україні — це екзистенційний виклик. За його словами, якщо Україна програє, ворог не залишить шансів, як це було в 1944 році, коли люди змушені були ставати до зброї незалежно від віку.

Питання зниження мобілізаційного віку, за його словами, вже обговорювалося на зустрічах із американськими політиками, як зазначив Єгор Чернєв. Однак навіть без зміни вікових обмежень Україна стикається з проблемами постачання озброєння для нових бригад.

Черник також закликав до розуміння роботи співробітників ТЦК, які просто виконують свої обов’язки. Якби Росія не розпочала цю війну, ніхто не вручав би повістки. Українська армія отримує необхідну підготовку, а російські війська кидаються в бій без належної підготовки, що свідчить про цілковиту різницю підходів.

Водночас він застеріг, що російська пропаганда активно розповсюджує антимобілізаційні наративи, наголошуючи на “несправедливій мобілізації” та “відсутності майбутнього для України”. Але реальність полягає в тому, що загальна мобілізація стала єдиним шляхом до порятунку країни від агресора.

Романчук Микола

Recent Posts

Ілон Маск обіцяє роздавати по $1 млн на день за підпис петиції: новий хід на підтримку Трампа

Ілон Маск, мільярдер і засновник Tesla, вкотре вирішив шокувати світ. Він пообіцяв роздавати по одному…

42 хв. ago

Навіть найвідчайдушніші українські солдати хочуть, щоб війна припинилася, – The Telegraph

Будь-який західний політик, який відчуває "втому" від теми України, міг би багато чого навчитися від…

53 хв. ago

Сонце на піку активності: що це означає для Землі та чому магнітні бурі стануть частішими

Якщо ви думали, що останні магнітні бурі були просто випадковістю, подумайте ще раз. Сонце входить…

1 годину ago

Європа на межі водної кризи: лише третина річок та озер відповідає стандартам

Якщо ви думали, що проблеми з водою — це справа далекого майбутнього чи виключно інших…

1 годину ago

Король Чарльз і королева Камілла розпочали історичний тур Австралією: чому цей візит важливий

Король Чарльз та королева Камілла прибули до Австралії, розпочавши свій перший офіційний візит у ролі…

1 годину ago

В Україні очікується нове здорожчання цін на продукти: і це буде боляче

Якщо вам здавалося, що ціни на продукти вже досягли свого піку, приготуйтеся — у листопаді…

2 години ago