Як після мобілізації готують до служби: “Виживуть, якщо будуть битися”

Голова 151-го центру підготовки ЗСУ Роман Донік поділився своїм баченням того, як правильно готувати молодих українців до військової служби. На своїй сторінці в соцмережах він заявив, що близько чверті хлопців у віці 20-25 років, які пройдуть місяць добровільної підготовки, погодяться залишитися на контракті. На його думку, це можливо, якщо дати їм можливість повноцінного військового навчання з використанням зброї та реальних тренувань.

Пост Романа Доніка / фото: скриншот Х

Донік впевнений, що багато хто з молодих людей після занурення у військовий процес відчує смак служби та захоче продовжити. За його словами, “чверть після місяця хорошої підготовки та активних тренувань у здоровому колективі захочуть підписати контракт”.

Як змінюються новобранці після підготовки

Роман Донік також розповів, як сильно трансформуються чоловіки, які проходять навчання в його центрі. Часто вони приїжджають знервованими, зляканими, невпевненими в собі, побоюючись, що не впораються з викликами військової служби. Але, як зазначає Донік, через місяць тренувань вони стають набагато впевненішими у своїх силах. Навіть ті, хто страждає на хронічні хвороби або має проблеми з суглобами, змінюються на краще після інтенсивних тренувань.

Він наголошує, що після підготовки люди чітко розуміють: вони зможуть вижити у бою, адже найкращий спосіб зберегти життя — це знищити ворога. За словами Доніка, якщо після підписання контракту надати новобранцям ще місяць для закріплення навичок, результати будуть ще більш вражаючими.

Реальна підготовка – запорука успіху

Підготовка з повним зануренням та реалістичними умовами допомагає новобранцям не лише адаптуватися, але й усвідомити свої можливості, набути впевненості та мотивації для продовження служби. Роман Донік переконаний, що лише така підготовка забезпечує готовність молодих людей до реальних викликів, які чекають їх на фронті, і допомагає їм залишатися в строю, мотивуючи захищати свою країну.

Романчук Микола

Recent Posts

Масові рейди ТЦК: оновив дані — отримай направлення на ВЛК

В Україні почастішали масові рейди ТЦК, і навіть ті чоловіки, які чесно оновили свої дані,…

6 хв. ago

$1500 за оформлення інвалідності: на Тернопільщині лікар погорів на хабарі

На Тернопільщині правоохоронці затримали члена лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) під час отримання хабара. За $1500 медпрацівник…

14 хв. ago

Дешевше та ефективно: Україна розробляє дрон для перехоплення «Шахедів» — The Telegraph

Україна активно працює над створенням безпілотника, здатного ефективно протистояти російським дронам-камікадзе Shahed-136, іранського виробництва. Про…

26 хв. ago

Один мобілізований коштує мільйон триста, – економіст про економічне бронювання

Поки в Україні вирішується доля економічного бронювання, економісти попереджають про можливі наслідки для економіки держави.…

32 хв. ago

Топ-10 прокурорів України з захмарними пенсіями: хто отримує мільйони

Українські журналісти розкрили шокуючі деталі: топові прокурори країни отримують такі пенсії, які змусили б вас…

42 хв. ago

Їсти і худнути: ці продукти допоможуть у боротьбі із зайвою вагою

Скинути вагу — це завжди виклик, але правильно підібрані продукти можуть зробити процес легшим та…

47 хв. ago