Як після мобілізації готують до служби: “Виживуть, якщо будуть битися”

Голова 151-го центру підготовки ЗСУ Роман Донік поділився своїм баченням того, як правильно готувати молодих українців до військової служби. На своїй сторінці в соцмережах він заявив, що близько чверті хлопців у віці 20-25 років, які пройдуть місяць добровільної підготовки, погодяться залишитися на контракті. На його думку, це можливо, якщо дати їм можливість повноцінного військового навчання з використанням зброї та реальних тренувань.

Пост Романа Доніка / фото: скриншот Х

Донік впевнений, що багато хто з молодих людей після занурення у військовий процес відчує смак служби та захоче продовжити. За його словами, “чверть після місяця хорошої підготовки та активних тренувань у здоровому колективі захочуть підписати контракт”.

Як змінюються новобранці після підготовки

Роман Донік також розповів, як сильно трансформуються чоловіки, які проходять навчання в його центрі. Часто вони приїжджають знервованими, зляканими, невпевненими в собі, побоюючись, що не впораються з викликами військової служби. Але, як зазначає Донік, через місяць тренувань вони стають набагато впевненішими у своїх силах. Навіть ті, хто страждає на хронічні хвороби або має проблеми з суглобами, змінюються на краще після інтенсивних тренувань.

Він наголошує, що після підготовки люди чітко розуміють: вони зможуть вижити у бою, адже найкращий спосіб зберегти життя — це знищити ворога. За словами Доніка, якщо після підписання контракту надати новобранцям ще місяць для закріплення навичок, результати будуть ще більш вражаючими.

Реальна підготовка – запорука успіху

Підготовка з повним зануренням та реалістичними умовами допомагає новобранцям не лише адаптуватися, але й усвідомити свої можливості, набути впевненості та мотивації для продовження служби. Роман Донік переконаний, що лише така підготовка забезпечує готовність молодих людей до реальних викликів, які чекають їх на фронті, і допомагає їм залишатися в строю, мотивуючи захищати свою країну.

Романчук Микола

Recent Posts

Осінній стиль: 5 трендових образів для дощової погоди

Осінь — це не лише про затишок, гарячий чай та прогулянки під дощем, а й…

10 хв. ago

США знову опинилися в центрі скандалу через виток секретних даних

У Сполучених Штатах Америки стартувало розслідування чергового витоку суворо секретних розвідувальних даних, що стосуються планів…

35 хв. ago

Мобілізація в Україні пішла на спад: що відбувається насправді

Колись мобілізація йшла на повну, а сьогодні ми спостерігаємо, як ці показники знижуються. За словами…

43 хв. ago

Уроки просто так не пропустиш: Міносвіти закручує гайки школярам

Міністерство освіти та науки України вирішило: досить терпіти безвідповідальність. Нові правила вже на підході, і…

51 хв. ago

Професійні прибиральники назвали 7 помилок, які ви робите щодня

Що ви знаєте про справжнє прибирання? Ні, не про те, коли ви просто розкидаєте аромати…

1 годину ago

Названо ідеальне місце в Європі для зустрічі Різдва під теплим сонцем

Для тих, хто втомився від холодних зимових свят і мріє про тепле Різдво, є чудова…

2 години ago