Українці можуть оплачувати комуналку державними грошима: як це зробити

Втомилися рахувати копійки на оплату комунальних послуг? Тепер у вас є шанс витратити менше власних грошей. Українцям пропонують сплачувати газ та електроенергію завдяки “Національному кешбеку” — державній програмі, яка дозволяє покрити комуналку бонусами, отриманими за покупки.

Як це працює?

Вже з 22 жовтня на картки українців почнуть надходити кешбек-нарахування за вересневі покупки. Власники карток програми можуть використати ці бонуси, щоб оплатити світло та газ. Це підтверджують і в “Нафтогазі”, компанії, яка постачає газ 98% побутових споживачів в Україні. Користувачам, які вже зареєстровані у програмі, нічого додаткового робити не потрібно — просто скористайтеся карткою для оплати рахунків.

Електроенергія теж за кешбек

Постачальник електроенергії Yasno також пропонує оплачувати рахунки через програму. “Оплачуйте світло через наш застосунок або в особистому кабінеті, обирайте “Картка” та вводьте дані картки “Національного кешбеку”, — пояснюють у Yasno. Чудова новина для тих, хто не хоче платити більше, ніж варто.

Що робити, якщо ви ще не в програмі?

Нові учасники можуть зареєструватися в програмі, але чекати доведеться трохи довше — можливість сплатити комуналку кешбеком з’явиться тільки після 20 листопада, і бонуси нараховуватимуться за покупки жовтня. Програма діє до 31 січня 2025 року, тому часу накопичити бонуси вистачить.

Як оформити картку?

Перший крок — оформити картку для отримання кешбеку. Вона може бути як віртуальною, так і фізичною. Це не та картка, якою ви розраховуєтесь у магазинах, а окрема, спеціальна для нарахування кешбеку. Її можна додати в застосунок Дія або у вашому банківському застосунку.

Якщо у вас кілька карток від різних банків, кешбек може нараховуватись на всі з них, але їх потрібно окремо підключити до програми. Всі деталі можна уточнити у вашого банку, аби не втратити жодного бонусу.

“Дія” та штрих-коди: тепер все простіше

Новий апдейт “Дії” дозволяє сканувати штрих-коди товарів і визначати, чи нараховується за них кешбек. Не потрібно більше ставити запитання працівникам магазину — просто скануйте товар і одразу дізнавайтесь, чи входить він у програму.

Що можна купити за кешбек?

Кешбек нараховується на товари українського виробництва, що беруть участь у програмі, окрім підакцизних товарів (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Але є й бонус: кешбек діє на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту та навіть медові напої. Тож, якщо у вас є бажання зекономити на комуналці — тепер є реальний шанс це зробити, скориставшись державною програмою.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський обурився корупцією у МСЕК, фальшивою інвалідністю прокурорів та скликав РНБО

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на корупційні схеми в медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК). У…

14 хв. ago

Ексмера Владивостока, засудженого на 15 років, відправляють на фронт в Україну

Колишній мер Владивостока Ігор Пушкарьов, якого засудили на 15 років за корупцію, тепер підписав контракт…

21 хв. ago

Як пахнути без парфумів: 5 простих способів залишатися жінці свіжою щодня

Парфуми — це, безумовно, вишуканий аксесуар, але їхній аромат не завжди тримається довго, а інколи…

39 хв. ago

Чоловік, який двічі “обдурив смерть”, розповів про свій досвід зустрічі із потойбіччям

Піт Маккензі Ходж, батько та колишній барабанщик з Манчестера, двічі дивом уникнув смерті, і тепер…

51 хв. ago

Чому одні люди — справжній “шведський стіл” для комарів: вчені розкрили секрет

Якщо ви коли-небудь дивувалися, чому комарі завжди обирають саме вас, є наукове пояснення. Виявляється, деякі…

1 годину ago

Українська родина, яка втекла від війни, стала жертвою стихії у США

Трагічний випадок сколихнув українську громаду: родина, яка втекла від війни в Україні, загинула внаслідок урагану…

2 години ago