Масові рейди ТЦК: оновив дані — отримай направлення на ВЛК

В Україні почастішали масові рейди ТЦК, і навіть ті чоловіки, які чесно оновили свої дані, не можуть бути спокійними. Виявляється, оновлення інформації не гарантує вам спокійного життя без сюрпризів від військкоматів. Про це розповіла юрист Надія Шуляк в ефірі “Новини.LIVE”.

За словами Шуляк, патрулі ТЦК не відпускають з порожніми руками навіть тих, хто діяв за законом і оновив свої дані. Замість звичної повістки, вони щедро роздають направлення на ВЛК (військово-лікарську комісію). Тобто, якщо ви думали, що виконали свій громадянський обов’язок і на цьому все закінчиться — помиляєтеся.

“Військовозобов’язані, які оновили свої дані, часто отримують направлення на ВЛК. Це своєрідний “бонус” за вашу відповідальність”, — іронічно зауважила юристка.

І ось цікава деталь: такі направлення можуть вручати не лише особисто. Вони можуть з’явитися у вашій поштовій скриньці у вигляді рекомендованого листа з описом вкладення та повідомленням про вручення. Тому, якщо ви раптом отримали листа від ТЦК, не дивуйтеся — це не запрошення на каву.

Відправлення здійснюються на адресу, яку ви вказали під час останнього оновлення даних. Якщо ж ви не оновлювали інформацію, повістка або направлення прийдуть за останнім відомим місцем вашої прописки. Тож, можливо, саме час перевірити свою пошту або задуматися про переїзд?

Схоже, що оновлення даних тепер не лише обов’язок, але й квиток на додатковий раунд бюрократичних пригод. І поки одні ховаються, інші стикаються з новими реаліями військового обліку. Так чи інакше, ТЦК знайдуть спосіб нагадати про себе кожному.

Романчук Микола

Recent Posts

Схоже на підкуп: Ілон Маск обіцяє мільйон доларів щодня за підтримку його петиції

Американський мільярдер та засновник SpaceX Ілон Маск розпочав нову кампанію у переддень президентських виборів у…

18 хв. ago

“У ЗСУ криза мотивації”: боєць розповів про виснаження та втрату надії серед військових

Захисник 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас розповів, що серед бійців ЗСУ дедалі частіше спостерігається…

35 хв. ago

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

1 годину ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

2 години ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

2 години ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

2 години ago