Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

Виявляється, що проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) тепер не просто формальність, а справжнє шоу з участю адвокатів. Медичний персонал більше не може дозволити собі “закривати очі” чи маніпулювати висновками, адже за їхніми діями уважно стежать юристи. Це створює додаткові гарантії для військовозобов’язаних та забезпечує прозорість і об’єктивність медичних рішень.

Про цю тенденцію розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух в ефірі програми “Теревені про Луцьк” на телеканалі “Конкурент TV”. За його словами, присутність адвокатів під час проходження ВЛК значно знижує ризики маніпуляцій чи необ’єктивних висновків з боку медиків, забезпечуючи чесність і правильність проведення оглядів.

“Майже кожен військовозобов’язаний приходить з адвокатом… Він хоче мати юридичний супровід під час проходження комісії. І жоден лікар не братиме на себе відповідальність писати якісь сумнівні речі чи обманювати, тому що все фіксується і документується. Тому думка про те, що якщо ти вже прийшов на ВЛК — то це вже все, є хибною”, — наголосив медик.

Нові реалії для медиків та військовозобов’язаних

Присутність юристів під час медичних оглядів допомагає уникнути конфліктних ситуацій та забезпечує дотримання прав осіб, які проходять комісію. Лікарі тепер змушені бути максимально об’єктивними та професійними, адже будь-яка помилка може мати юридичні наслідки.

Юрій Легкодух також зазначив, що затягування обстежень стало очевидним. “Не можна вигадувати діагнози здоровим людям, які раніше не мали проблем зі здоров’ям”, — підкреслив він. Це означає, що процес проходження ВЛК стає більш прозорим і справедливим для всіх учасників.

Чи зміниться система?

Питання в тому, чи стане така практика новим стандартом для всієї країни. Присутність адвокатів під час медичних оглядів може стати новою нормою, змушуючи систему працювати більш ефективно та чесно. З одного боку, це додаткова гарантія для військовозобов’язаних. З іншого — виклик для медичного персоналу, який має працювати під пильним наглядом.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський обурився корупцією у МСЕК, фальшивою інвалідністю прокурорів та скликав РНБО

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на корупційні схеми в медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК). У…

9 хв. ago

Ексмера Владивостока, засудженого на 15 років, відправляють на фронт в Україну

Колишній мер Владивостока Ігор Пушкарьов, якого засудили на 15 років за корупцію, тепер підписав контракт…

16 хв. ago

Як пахнути без парфумів: 5 простих способів залишатися жінці свіжою щодня

Парфуми — це, безумовно, вишуканий аксесуар, але їхній аромат не завжди тримається довго, а інколи…

33 хв. ago

Чоловік, який двічі “обдурив смерть”, розповів про свій досвід зустрічі із потойбіччям

Піт Маккензі Ходж, батько та колишній барабанщик з Манчестера, двічі дивом уникнув смерті, і тепер…

46 хв. ago

Чому одні люди — справжній “шведський стіл” для комарів: вчені розкрили секрет

Якщо ви коли-небудь дивувалися, чому комарі завжди обирають саме вас, є наукове пояснення. Виявляється, деякі…

1 годину ago

Українська родина, яка втекла від війни, стала жертвою стихії у США

Трагічний випадок сколихнув українську громаду: родина, яка втекла від війни в Україні, загинула внаслідок урагану…

1 годину ago