“Потребує молодих”: військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути знижений, вважає майор бригади “Рубіж” Нацгвардії та Герой України Віталій Литвин. В інтерв’ю “Укрінформу” він поділився своєю думкою про те, що війна вимагає переважно молодих людей, які мають більше фізичних сил та технологічних навичок для ефективної участі в сучасних бойових діях.

“Це моя суб’єктивна думка, але мобілізаційний вік варто знизити до 22 років. У цьому віці молоді люди вже закінчили навчання, сформовані як особистості та готові виконувати складні завдання. Сучасна війна вимагає багато фізичних зусиль, наприклад, переміщення на великі дистанції, і це дуже важко для старших осіб. На мою думку, війна — це справа молодих”, — зазначив Литвин.

Мобілізовані юнаки до 25 років

Майор наголосив, що не хоче нівелювати заслуги старших військових, яким 50-55 років. Вони також здатні виконувати бойові завдання, особливо якщо підтримують фізичну форму, але реалії сучасної війни вимагають молодших та витриваліших бійців. За словами Литвина, вік від 22 до 40 років є найоптимальнішим для військової служби, оскільки у цей період люди мають достатньо сил та здоров’я для виконання складних бойових завдань.

“Я розумію, що зараз, у свої 30 років, я маю сили виконувати місії. Але коли бракує молодих, це створює дефіцит у деяких підрозділах. Особливо у сферах, де технологічні навички мають велике значення, таких як оператори безпілотників”, — додав він.

Майор також порівняв ефективність молодих та старших військових у роботі з дронами. На його думку, 22-річний оператор буде більш ефективним у цій сфері, оскільки виріс з сучасними технологіями та швидше адаптується до новітніх технічних викликів.

“Молоді люди, які з дитинства користуються смартфонами та іншими гаджетами, краще розуміють технології й швидше обробляють інформацію. Вони будуть більш ефективними на посадах, де потрібні такі навички”, — пояснив Литвин.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

16 секунд ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

7 хв. ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

16 хв. ago

Красива губернаторка: чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

Китайська 52-річна чиновниця Чжун Ян, сумно відома тим, що мала 58 коханців, виявилася корупціонеркою і загриміла за…

25 хв. ago

F-16 розбився через уламки ракети РФ: аналітики отримали нові дані про авіакатастрофу

Американський винищувач F-16 міг втратити керування через уламки російської ракети, які пошкодили двигун і систему керування.…

33 хв. ago

Учені через 5 років знайшли епіцентр поширення COVID-19: названо всіх “підозрюваних”

Поки у світі поширюється новий варіант COVID, вчені провели детальний аналіз генетичного матеріалу, взятого за допомогою…

43 хв. ago