“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

У Черкасах відкрився Центру рекрутингу, який став 38-м в усій країні та другим в регіоні. Він розташований за адресою: вул. Байди Вишневецького, 36. Графік роботи — з 8:00 до 17:15 у понеділок–четвер та з 8:00 до 16:00 у п’ятницю.

“Центр рекрутингу української армії створений з метою залучення до війська вмотивованих, патріотично налаштованих громадян. Дякуємо Міністерству оборони за цю важливу ініціативу”, — заявив мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Добровільна мобілізація в Україні: які є варіанти

У Міноборони запевнили, що в центрі та навколо нього повістки не вручатимуть — це заборонено. Зазначається, що добровольцям доступні понад 10 тисяч вакансій. Зокрема, вступити у лави Сил оборони можна кухарем, ремонтником, юристом, оператором БпЛА, медиком тощо.

Для добровільної мобілізації доступні не лише ЗСУ, але й Нацгвардія, Служба безпеки (СБУ), Державна прикордонна служба (ДПСУ) та інші.

Мобілізація в Україні: добровольців все більше

За даними Міноборони, до рекрутингових центрів звернулись вже понад 17 тисяч українців. Усіх цих людей проконсультували цивільні рекрутери, які пройшли спеціальне навчання.

“Показники рекрутингу в Сили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Саме люди є основою Сил оборони, і Центр надає можливість стати до їх лав. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії”, — запевнив Бежевець.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 21-22 вересня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 21-22 вересня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

2 хв. ago

Сікорський виправдався за свою неоднозначну заяву про передавання Криму

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для проведення…

6 хв. ago

У Тверській області РФ знову вибухи: детонують снаряди на складі ГРАУ в Октябрьському

У селищі Октябрьське у Тверській області РФ ударні безпілотники атакували 23-й військовий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства…

11 хв. ago

У Севастополі пролунали гучні вибухи – очевидці

У ніч проти 21 вересня 2024 року у тимчасово окупованому Севастополі пролунала низка вибухів. Про…

31 хв. ago

Безпілотники вдарили по складу боєприпасів у Краснодарському краї Росії (відео)

У Тихорецькому районі Краснодарського краю було зафіксовано атаку двох дронів. Місцеві жителі кажуть, що удару…

35 хв. ago

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

7 години ago