Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести до значних штрафів. Про це йдеться в матеріалах справи 332/1745/24 Заводського районного суду Запоріжжя, пише видання “OBOZ.UA”.

У вересні 2024 року українцю було наказано виплатити “Запоріжгазу” 99,2 тис. грн. Крім того, йому необхідно буде заплатити 3 тис. грн як компенсацію судових витрат. Розгляд справи відбувався заочно.

“Позов Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Запоріжгаз” про стягнення вартості необлікованого (донарахованого) об’єму та обсягу природного газу та його вартості задовольнити”, — ідеться в рішенні суду.

Як з’ясувалося, працівники “Запоріжгазу” перевірили лічильник і виявили відсутність заглушки. Лічильник був знятий і відправлений на експертизу.

“Після демонтажу лічильник поміщається в сейф-пакет і опечатується пломбою Оператора ГРМ для проведення експертизи”, — повідомляється в матеріалах.

Експертиза підтвердила, що в роботу приладу було здійснено несанкціоноване втручання. На приладі відсутня пломба з відбитками заводу-виробника або державного повірника, що має знаходитися з правого боку лічильного механізму. Це призвело до можливості доступу до фіксуючого гвинта, який утримує суматор лічильного механізму на корпусі, що дало споживачеві можливість зупиняти лічильник.

“Стягнути на користь Акціонерного товариства “Оператор газорозподільної системи “Запоріжгаз” вартість необлікованого (донарахованого) об’єму та обсягу природного газу та його вартість у сумі 99 289 гривень 35 копійок”, — ідеться в матеріалах справи.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Елітна дача зрадника Медведчука в Карпатах почне приносити гроші Україні

В Україні шукають оцінювачів та управителей для заарештованої дачі "Ведмежа діброва" колаборанта Віктора Медведчука. Йдеться не лише про…

3 хв. ago

Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу «Хезболли»

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу…

8 хв. ago

Перехід на зимовий час в Україні — коли будуть переводити годинник

Цьогоріч в Україні будуть переводити годинники на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Цей…

10 хв. ago

Пластичні хірурги розповіли, що дочка Дональда Трампа могла змінити у своїй зовнішності

42-річна Іванка Трамп, дочка 45-го президента США і кандидата на найвищу посаду в країні Дональда…

19 хв. ago

У Карпатах можуть прокинутися вулкани: сейсмолог оцінив загрозу для України

Днями в Румунії стався землетрус, його відчули навіть в Одеській області. Вже тривалий час експерти попереджають…

28 хв. ago

Отримали штраф від ТЦК? Дізнайтеся, як успішно його оскаржити

В умовах воєнного стану та мобілізації в Україні військовозобов'язані можуть зіткнутися з накладенням штрафів за…

36 хв. ago