Черги, затримки та бюрократія: ветеран розповів про знущання МСЕК

В Україні оформлення інвалідності для ветеранів стало надзвичайно складним і тривалим процесом. Ветеран Ігор Салій розповів про свій досвід проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), вказуючи на бюрократичні перепони і затримки.

Салій, колишній командир 5-ї роти 126-го батальйону та майор, успішно реабілітувався після поранень і досяг значних успіхів у стрільбі з лука. Він виграв “Кубок Воїнів” Ліги Нескорених та отримав “золото” на змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США.

У квітні Ігор Салій пройшов військово-лікарську комісію та отримав направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК). Однак процедура виявилась надзвичайно бюрократичною і затяжною: МСЕК працює лише два дні на тиждень і обслуговує за талонами, що призводить до великих черг.

Салій навів випадок чоловіка з ампутацією, який чекав на оформлення документів і навіть приніс гранату до МСЕК через затримки. Ігор Салій також зіткнувся з проблемами: після подачі документів йому обіцяли зв’язатися через два тижні, але відповіді довелося чекати чотири місяці. Виявилось, що документи знайшли випадково під час прибирання.

Салій публічно розкритикував лікаря за затримки і пообіцяв боротися за права ветеранів та покращення системи обробки документів. Він підкреслив, що подібні проблеми не можуть залишатися без уваги.

“Пройшло 4 місяці, мені дзвонить бабка і каже: “Я тут в кабінеті прибирала і знайшла ваші документи, зателефонувала лікарю, він сказав — хай забирає і їде в цивільний МСЕК” … Лікаря я не знайшов там, але приїхав точно так, як і мій попередник з черги! Якщо б цей лікар читав мій діагноз, знав би що я *банутий шизофрєнік і поранення повʼязане з захистом Батьківщини!”, — обурюється офіцер Центру масштабування технологічних рішень.

“Через таких гн*д кожен ветеран почувається як лайно, яким, коли було потрібно, скористалися, а зараз підтерлися! Але так не буде, поки я дихаю… Я вам клянусь, де б я не був, чим не займався, буду рвати за кожного пацана та дівчину, які пройшли пекло і мають таке відношення до себе!”, — резюмував він.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кейт Міддлтон і принц Вільям втекли з палацу: він був в’язницею

Яскрава пара британської монархії оселилася у квартирі 1 А в Кенсингтонському палаці одразу після весілля, тут…

7 хв. ago

Тиждень моди в Мілані: клоунські черевики, голі сукні, відсутність спідньої білизни

Наймасштабніші та найфеєричніші Тижні моди зазвичай проходять у Мілані та в Парижі. Столиця Франції буде трохи…

24 хв. ago

Науковці представили нового робота-марсохода

Європейські науковці спільно з компанією Airbus успішно провели тестування марсохода Fetch Rover, який стане ключовим…

30 хв. ago

“Зоряна ніч” Ван Гога містить точну фізику: вчені розповіли, чим вона вражає

Новий детальний аналіз знаменитої картини "Зоряна ніч", пензля Вінсента Ван Гога, показує разючу схожість із "прихованою…

33 хв. ago

Кияни придбали більше тисячі електромобілів за серпень: яка модель найпопулярніша

У Києві, навіть попри відключення світла, продовжують набирати популярність електромобілі. Принаймні, попит на них зростає останні…

41 хв. ago

Сміх може врятувати ваш зір: вчені шокували відкриттям

Проблема з сухістю очей - дуже поширена. Це синдром, який виникає через хронічні захворювання, операції,…

1 годину ago