Військовий облік у ТЦК за новими правилами: стануться важливі зміни

Український уряд оголосив про запуск нового експериментального проєкту, який має на меті автоматизувати процес верифікації та перевірки даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це стало відомо із заяви народного депутата Олексія Гончаренка.

Цей проєкт спрямований на формування та актуалізацію переліку громадян чоловічої статі віком від 16 до 60 років, які підлягають військовому обліку. Особливий акцент робиться на тих, хто перебуває за межами України.

Що передбачає новий механізм?

Облік чоловіків з 16 років. Українські громадяни, які перебувають за кордоном, тепер будуть взяті на облік починаючи з 16-річного віку. Це стосується тих, хто перебуває за межами України і може бути зобов’язаний повернутися для виконання військового обов’язку.

Реєстр призовників, скріншот: YouTube

Внесення молодих чоловіків до Реєстру. Чоловіки віком від 17 до 25 років, які наразі не стоять на військовому обліку та перебувають за кордоном, будуть автоматично внесені до Державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це стосується тих, хто звертається за переоформленням паспорта за кордоном.

Перевірка документів чоловіків до 60 років. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються за переоформленням паспорта за межами України, пройдуть автоматичну перевірку дійсності своїх військово-облікових документів.

Основна мета — оптимізація та верифікація даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це дозволить уряду мати точнішу інформацію про потенційний мобілізаційний ресурс країни та забезпечити прозорість і ефективність процесу військового обліку.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

24 секунди ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

7 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

16 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

25 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

33 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

42 хв. ago